PCI-e 4.0 işlemci ve anakart tavsiyesi

Makaleler
6
Daha fazla  
RX 6500 XT için uyumlu olacak en ucuz işlemci ve anakartı arıyorum. i3 12100F ve H610-M gözüme çarptı fakat işlemciye her ne kadar güvensem de h serisi anakartların berbat olduğunu bir yerden duyduğum için B660 düşündüm. Hangisi alınır, tavsiyeniz var mıdır?
@erme Hocam size de sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuz seçenekleri (mosfet soğutmalı) arıyorsan bu ikili var. PCIe 4.0 yolunu kullanabilirsin.

B660 anakartlarda bu f/p olarak iş görür.

Render ve oyun icin is gorecek ikili.
Anakart biraz daha artirilabilir.

Sadece oyun icin is gorecek ikili.
Anakart 12100F icin yeterli olacaktir. Ancak yukseltmekte fayda var tabii.

AMD tarafinda 3300X + B550 yapilabilir. Ama pek onermem.

Senin attıkların daha iyi tabii ki, tek dezavantaj anakartlarda mosfet soğutması olmaması sanırım. İki işlemci de 3300X'e kıyasla güçlüler. Tabii hepsi 6500 XT'ye yeterli.

Senin attıkların daha iyi tabii ki, tek dezavantaj anakartlarda MOSFET soğutması olmaması sanırım. İki işlemci de 3300X'e kıyasla güçlüler. Tabii hepsi 6500 XT'ye yeterli.

Katiliyorum, zaten anakartlari yukseltmesinin faydali olacagini soylemistim. Eger mosfet sogutmali bir şey ariyorsa attigin ikiliye bakabilir. Veya biraz daha arttirip Intel tarafina daha iyi bir anakart alabilir.

Katiliyorum, zaten anakartlari yukseltmesinin faydali olacagini soylemistim. Eger mosfet sogutmali bir şey ariyorsa attigin ikiliye bakabilir. Veya biraz daha arttirip Intel tarafina daha iyi bir anakart alabilir.

12100F yolu ileride daha yüksek 12. nesillere, 3300X yolu da 5000 serisine kapı açacak. 11400F maalesef çekirdek avantajını elinde tutsa da sıcaklık, güç ve ölü soket dezavantajına sahip.

En ucuz seçenekleri (mosfet soğutmalı) arıyorsan bu ikili var. PCIe 4.0 yolunu kullanabilirsin.

B660 anakartlarda bu f/p olarak iş görür.

Hocam darboğaz yapar mı bu işlemci? Ve PCIe 4.0 desteği var mıdır?

Hocam uzun süreli bir bilgisayar topluyorum yaklaşık 7 sene kullanacağım bu süreçte sıkıntı çıkartmasın tek isteğim sıkıntı çıkartır mı peki?
i3 10100f'ten iyi midir? r3 3300X

Hocam darboğaz yapar mı bu işlemci? Ve PCI-e 4.0 desteği var mıdır?

Hocam uzun süreli bir bilgisayar topluyorum yaklaşık 7 sene kullanacağım bu süreçte sıkıntı çıkartmasın tek isteğim sıkıntı çıkartır mı peki?

Yapmaz, PCI-e 4.0 destegide var.
Sadece oyun icin kullanilacaksa 12100F alinabilir. Sikinti cikarmaz.
Aslinda butceyi ogrenebilirsek daha iyi yardimci olabiliriz.

PCIe 4.0 desteği var ve bizzat 6600 XT besletiyorum. Darboğaz diyerek üzdün.
Hocam işlemci ve ekran kartı uyumundan anlamıyorum. Kusura bakmayın.
Yapmaz, PCI-e 4.0 destegide var.
Sadece oyun icin kullanilacaksa 12100F alinabilir. Sikinti cikarmaz.
Aslinda butceyi ogrenebilirsek daha iyi yardimci olabiliriz.
İkisi için ayırabileceğim en fazla bütçe 3000. Normalde B560+i3 10100f alacaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı