PCI-e 4.0 işlemci ve anakart tavsiyesi

Giris seviyesi anakartlar, sogutmalari pek iyi degil, SSD slotlari az ve M.2 Shield'lari bulunmuyor genellikle.
Ancak 12100F icin yeterli olacaktir.
Sadece oyun oynayacağım. Arada video çekip renderlamak için kullanırım zaten çok fazla aralıklarla yapıyorum. Ayrıca programlama ve oyun programlama için yeterli midir?
(Günde en fazla 5 saat açık tutuyorum. Sadece 1-2 saati yükte oluyor.)

Hocam işlemci ve ekran kartı uyumundan anlamıyorum. Kusura bakmayın.

Şakasına söyledim, 6600 XT kendisine biraz sert gelse de darboğaz, drop, sıkıntı olmadan besliyor. 12100F de pekala aynı şekilde ve 3300X'den daha güçlüdür.

Kısaca 6600 XT'yi besleyen bu işlemciler yarı gücündeki 6500 XT'de hiç zorlanmazlar. İleride iki kat güçlü bir karta geçeyim dersen de bunlara dokunmadan takabileceğini öğrenmiş oldun.

Şakasına söyledim, 6600 XT kendisine biraz sert gelse de darboğaz, drop, sıkıntı olmadan besliyor. 12100F de pekala aynı şekilde ve 3300X'den daha güçlüdür.

Kısaca 6600 XT'yi besleyen bu işlemciler yarı gücündeki 6500 XT'de hiç zorlanmazlar. İleride iki kat güçlü bir karta geçeyim dersen de bunlara dokunmadan takabileceğini öğrenmiş oldun.
Hocam çok soru sordum kusura bakmayın, R3 3300x ve B550 alsam beni 4-5 sene rahat götürür mü sonradan yükseltme yapacağım.

Hocam çok soru sordum kusura bakmayın, R3 3300x ve B550 alsam beni 4-5 sene rahat götürür mü sonradan yükseltme yapacağım.

3300X ile B550'nin götüreceğine inanıyorum da 6500 XT ne kadar götürür orası biraz meçhul. Ben 3300X, B550 ve 6600 XT kullanıyorum ve çok büyük ihtimalle 4-5 sene dokunmayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı