PCI-e 4.0 NVMe SSD PCI-e 3.0 hızı veriyor

escape2dead

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SK hynix PC801 HFS512GEJ9X101N 512,1 GB
Öncelikle merhaba. Halihazırda HP Victus laptop kullanıcısıyım. Laptopu 1 hafta falan önce satın aldım. Sitesindeki tüm driver, yazılım vs hepsini yükledim. Windows Update'deki tüm Update'leri yaptım. Fakat sorun şu ki: Aynı laptopu kullanan YouTube kullanıcıları 7.000 MB/sn civarı hızlar alırken ben 3500 MB/sn hızlar almaktayım. Sistem PCI-e 4 bir sistem ve SSD de PCI-e 4.0 bir SSD. Buna rağmen PCI 4.0 hızları alamamaktayım. SSD'nin markası SK Hynix. SSD'lerin genelde kendi yardımcı ve güncelleme yazılımları oluyor. Bu yazılımı aradım ama markanın böyle bir yazılımını bulamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 7 6800H.
  • 16 GB DDR5 4800 MHz RAM.
  • RTX 3050 Ti.
  • SK Hynix PC801 HFS512GEJ9x101n 512,1 GB PCI 4.0 NVMe.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-06 212227.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-06 212227.png
    62,3 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran görüntüsü 2023-03-06 212644.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-06 212644.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Halihazırda HP Victus laptop kullanıcısıyım. Laptopu 1 hafta falan önce satın aldım. Sitesindeki tüm driver, yazılım vs hepsini yükledim. Windows Update'deki tüm Update'leri yaptım. Fakat sorun şu ki: Aynı laptopu kullanan YouTube kullanıcıları 7.000 MB/sn civarı hızlar alırken ben 3500 MB/sn hızlar almaktayım. Sistem PCI-e 4 bir sistem ve SSD de PCI-e 4.0 bir SSD. Buna rağmen PCI 4.0 hızları alamamaktayım. SSD'nin markası SK Hynix. SSD'lerin genelde kendi yardımcı ve güncelleme yazılımları oluyor. Bu yazılımı aradım ama markanın böyle bir yazılımını bulamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 7 6800H.
  • 16 GB DDR5 4800 MHz RAM.
  • RTX 3050 Ti.
  • SK Hynix PC801 HFS512GEJ9x101n 512,1 GB PCI 4.0 NVMe.
Hocam emin misiniz 7.000 MB/sn civarı hızlar aldıklarına? Videoyu atar mısınız?
  • Sequential read/write (MB/s) up to: 3400/2500

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-06 215048.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-06 215048.png
    75,2 KB · Görüntüleme: 70
Hocam ssd nin sitesinde de 7000 civarı yazıyor.

Hocam ben de o videoyu arıyordum. Bulursam atacağım inşallah.
Bir yanlışlık var hocam, bahsettiğiniz hızlarda Samsung 980 pro modeli falan var, o kadar yüksek hızda ssd bu laptopa koyamazlar.

Bir yanlışlık var hocam, bahsettiğiniz hızlarda Samsung 980 pro modeli falan var, o kadar yüksek hızda ssd bu laptopa koyamazlar.
Hocam bende anlamadım ama galiba koydular. Çünkü internette videoda da aynı hızı alıyorlar. ve ssd yi modelinden seri numarasına kadar siteden tarattım birçok sitede 7000 civarı yazıyor. Videoyu bulamadım bir türlü onu arıyorum.
Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam bende anlamadım ama galiba koydular. Çünkü internette videoda da aynı hızı alıyorlar. ve ssd yi modelinden seri numarasına kadar siteden tarattım birçok sitede 7000 civarı yazıyor. Videoyu bulamadım bir türlü onu arıyorum.
Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi hocam yanlışınız var imiş. Videoda kullanılan laptop modeliyle sizinkisi bir değil. Videodaki SSD modeli WD SN810.

Yalnız hocam marka fark etmemesi lazım sanki ikisi de gen 4 SSD ve ikisi de gen 4 laptopta çalışıyor.
Hocam farkediyor ama. Mesela attığınız videodaki laptopta işlemci de sizinkiyle farklı. Farklı model ürünler yani. Sonuç olarak burdaki konu sizin SSD modeliniz ve hız değerleri, attığınız değerler elinizde ki SSD ile örtüşen değerler.

Hocam farkediyor ama. Mesela attığınız videodaki laptopta işlemci de sizinkiyle farklı. Farklı model ürünler yani. Sonuç olarak burdaki konu sizin SSD modeliniz ve hız değerleri, attığınız değerler elinizde ki SSD ile örtüşen değerler.
Anladım hocam teşekkürler. Acaba Sk Hynix in Samsung veya diğer ssd ler gibi bir yardımcı güncelleme aracı var mı ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı