PCI-e 5 ve PCI-e 4 RAID

865233

Femtopat
SSD veya HDD modeli
Crucial T700 4TB X2
Merhaba değerli üyeler işim gereği MSI Titan 18HX almayı planlıyorum ve PCI-e 5'in nimetlerinden faydalanmak istiyorum. Fakat şöyle bir sorun var. Titan'da sadece 1 tane PCI-e 5 destekli SSD yuvası var. Ben 2 tane 4TB SSD yapıp hem 3 tane toplam da 4TB SSD'den kurtulmak (Hem veri yolu rahatlığı, hem 3 SSD'nin ısısı hem de daha yüksek bir depolama için) Hem de RAID 0 yapıp limitlerine kadar okuma yazma hızları elde etmek istiyorum. Fakat dediğim gibi 1 slot PCI-e 4 olacağı için ne gibi sonuçlar ile karşılaşırım bilmiyorum. RAID hakkında çok büyük bir deneyimim yok tabii genel olarak biliyorum ama detaylarını tam olarak bilmiyorum bu yüzden bana.

Merhaba değerli üyeler işim gereği MSI Titan 18HX almayı planlıyorum ve PCI-e 5'in nimetlerinden faydalanmak istiyorum. Fakat şöyle bir sorun var. Titan'da sadece 1 tane PCI-e 5 destekli SSD yuvası var. Ben 2 tane 4TB SSD yapıp hem 3 tane toplam da 4TB SSD'den kurtulmak (Hem veri yolu rahatlığı, hem 3 SSD'nin ısısı hem de daha yüksek bir depolama için) Hem de RAID 0 yapıp limitlerine kadar okuma yazma hızları elde etmek istiyorum. Fakat dediğim gibi 1 slot PCI-e 4 olacağı için ne gibi sonuçlar ile karşılaşırım bilmiyorum. RAID hakkında çok büyük bir deneyimim yok tabii genel olarak biliyorum ama detaylarını tam olarak bilmiyorum bu yüzden bana.

RAID yaparsan diskler PCI'e 4.0 modunda çalışacaktır. Çünkü üst sürüm alt sürümün hızını kullanır. PCI'e 5 hızını 4 de kullanamazsın. Haliyle PCI5'e bağlı olan disk 4.0 hızında çalışır. RAID yapmazsan PCI'5'e takılı olan diskten ayrı 4'te takılı olan diskten ayrı hız alırsın. RAID'de diskler birleşiyor çünkü.

RAID yaparsan disklar PCI'e 4.0 modunda çalışacaktır. Çünkü üst sürüm alt sürümün hızını kullanır. PCI'e 5 hızını 4 de kullanamazsın. Haliyle PCi5'e bağlı olan disk 4.0 hızında çalışır. RAID yapmazsan PCI'5'e takılı olan diskten ayrı 4'te takılı olan diskten ayrı hız alırsın. RAID'de diskler birleşiyor çünkü.

O zaman muhtemelen testler de PCI-e 5'teki SSD'yi ölçüyorlar. O'da muhtemelen PCI-e 5 SSD bu yüzden yüksek çıkıyor okuma yazma hızları o halde RAID yapmaya gerek kalmayacak en yüksek hızlara çıkan SSD'yi almak yeterli olur. Cevabınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı