PCI-e uzatma kablosu ile riser kullanmak mümkün mü?

Skyle

Kilopat
Daha fazla  
Birinci görseldeki Pulsar Riser V011 Pro isimli ürünü kullanarak kasama iki ekran kartı takmak istiyorum ancak anakartımda mevcut olan tek PCI-e X1 yuvası X16 yuvasında bulunan ekran kartının altında kaldığı için riser takmaya uygun durumda değil. Uzatıcı kullanarak X1 yuvasını kullanılabilir hale getirip riser kullanabilir miyim? İkinci görseldeki gibi düz erkek uca sahip olan uzatıcının sığmama ihtimali olduğu için üçüncü görseldeki gibi erkek ucu 90 derece olan bir uzatıcı istiyorum. Ancak Türkiye'de 90 dereceli uzatıcı bulamadım. Yurt dışından almam durumunda ise maliyet yüksek oluyor. Bunun haricinde ikinci ekran kartını farklı bir yöntemle takabilir miyim?

IMG-8012183558485412656.jpg

pci-e-pci-express-1x-uzatma-kablo-riser-uzatici-bitcoin-ethereum__0270668463519627.jpg

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1. ve 3. görselin kaplayacağı yer hemen hemen aynı. Eğer 3. bu şekilde kasaya sığıyorsa 1. de sığacaktır yani. Çok zor durumda kalıyorsanız 2 tane 1.den alın, iki kartı da o şekilde bağlayın. Riserlara sata ile güç vermeyin. Çok karışık anlatmışsınız bu arada, bu kadar süre cevap alamamanızın ana sebebi bu olabilir :)

Riser'i kullanmak için pci-e yuvasına takacağım aparata usb 3.0 kablosunu da takmak zorundayım. Ekran kartının altında ikisi birlikte sığmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı