PCI-e X1 M.2 SSD kartı giriş yerleri ters

Attesss11

Centipat
Anakartım M.2 SSD takma slotu yoktu bende M.2 SSD takma aparatı alacağım ve PC'ye takacağım fakat alacağım aparat anakarta takma yeriyle ters orantılı, ne yapacağım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-12-10-15-12-00-881_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-12-10-15-12-00-881_trendyol.com.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 34
  • 903556099-1365340366.jpg
    903556099-1365340366.jpg
    565,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Görseldeki dönüştürücü PCİ-e X4, anakartınızdaki yuvalar 3 adet X1 ve 1 adet X16.
Ürün X16 yuvasında çalışabilir, ancak o yuvada ekran kartı takılı ise geriye sadece X1 yuvaları kalıyor.
X1 standartını destekleyen bir dönüştürücü kart almalısınız.
Örnek X1 M.2 dönüştürücü kart:

Bu konuyu da inceleyebilirsiniz:

Kartı anakarta takmadan ve çıkarmadan önce sistemi güçten kesmeyi unutmayın.

Son düzenleme:
Görseldeki dönüştürücü PCI-e X4, anakartınızdaki yuvalar 3 adet X1 ve 1 adet X16.
Ürün X16 yuvasında çalışabilir, ancak o yuvada ekran kartı takılı ise geriye sadece X1 yuvaları kalıyor.

Merhaba evet bu konuyu da arkadaşım atmıştı bende aynı konuyu attım benim pcıex1 kısmı ekran kartının altında kalıyor fakat bende ondan 3 tane var ben taka bilir miyim size anakartımın fotosunuda atıyorum oradan bakarak söylerseniz sevinirim.

Görseldeki dönüştürücü PCİ-e X4, anakartınızdaki yuvalar 3 adet X1 ve 1 adet X16.

Ve eğer bu dönüştürücü yü taka biliyorsam eğer bu m.2 ssd bu dönüştürücüye uyarmı M.2 Ssd: Rexdragon 512GB M.2 NVMe PCIe 2100-1500Mb/s SSD ILT Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Dönüştürücü: Pcı Express X1 To M2. Nvme Ssd Çevirici Dönüştürücü + Termal Pad (536293392) Fiyatları ve Özellikleri

Dosya Ekleri

• 903556099-1365340366.jpg
    903556099-1365340366.jpg
    565,2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Merhaba evet bu konuyu da arkadaşım atmıştı bende aynı konuyu attım benim pcıex1 kısmı ekran kartının altında kalıyor fakat bende ondan 3 tane var ben taka bilir miyim size anakartımın fotosunuda atıyorum oradan bakarak söylerseniz sevinirim.
Kasanın içine bakın, ekran kartı yuvaları kapatmıyorsa kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz SSD'i önermem.
Onun yerine bu alınabilir:

Bütçe artarsa:

Anakartınızın X1 yuvaları 2.0 standartını desteklediğinden dolayı takacağınız NVMe M.2 SSD'den en fazla teorik olarak 500 MB/s hızları alabilirsiniz, bu da aşağı yukarı bir SATA3 SSD hızlarına denk gelir. Ancak fiyat olarak ve ileriye dönük M.2 yuvasında kullanım kolaylığı açısından, SATA SSD yerine dönüştürücü ile M.2 SSD kullanımı tercih edilebilir.

Bu video bilgilendirici olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız eski bir model ve dönüştürücünün çalışmama ihtimali var. Eski UEFİ desteklemeyen BİOS anakartlarda bu dönüştürücülere Windows kurulumu yapılamayabilir, ancak depolama amaçlı kullanılabilir. Anakartınızın UEFİ desteği olup olmadığını bilemiyorum. Satın alan kişilerin yorumlarına bakarak bilgi sahibi olabilirsin.

Son düzenleme:
Kasanın içine bakın, ekran kartı yuvaları kapatmıyorsa kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz SSD'i önermem.
Onun yerine bu alınabilir:

Bütçe artarsa:

Anakartınızın X1 yuvaları 2.0 standartını desteklediğinden dolayı takacağınız NVMe M.2 SSD'den en fazla teorik olarak 500 MB/s hızları alabilirsiniz, bu da aşağı yukarı bir SATA3 SSD hızlarına denk gelir. Ancak fiyat olarak ve ileriye dönük M.2 yuvasında kullanım kolaylığı açısından, SATA SSD yerine dönüştürücü ile M.2 SSD kullanımı tercih edilebilir.

Bu video bilgilendirici olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız eski bir model ve dönüştürücünün çalışmama ihtimali var. Eski UEFI desteklemeyen BIOS anakartlarda bu dönüştürücülere Windows kurulumu yapılamayabilir, ancak depolama amaçlı kullanılabilir. Anakartınızın UEFI desteği olup olmadığını bilemiyorum. Satın alan kişilerin yorumlarına bakarak bilgi sahibi olabilirsin.

Bütçem maalesef 1100 TL ilk söylediğiniz ürünü neden öneriyorsunuz yani benim gösterdiğim SSD 2.0 ile arasındaki fark ne öğrenebilir miyim lütfen? Benim alacağım dönüştürücü ile uyumlu mu ve ileride kendime yeni bir kasa dizeceğim bunun için o zaman tekrardan bir M.2 SSD almak istemiyorum.

Son düzenleme:
Bütçem maalesef 1100 TL ilk söylediğiniz ürünü neden öneriyorsunuz yani benim gösterdiğim SSD 2.0 ile arasındaki fark ne öğrenebilir miyim lütfen? Benim alacağım dönüştürücü ile uyumlu mu ve ileride kendime yeni bir kasa dizeceğim bunun için o zaman tekrardan bir M.2 SSD almak istemiyorum.
Ne olduğu belirsiz bir ürün olduğu için önermedim. Benim önerdiğim model düşük bütçe için ideal ve DRAM barındıran bir ürün. Bunların dışında anakartınıza ekran kartı takılı mı?

Evet takılı ve PC hakkında pek fazla bir şey bilmiyorum dram nedir?
DRAM SSD'lerde bulunan bir önbellektir. verilerin daha hızlı okunup yazılmasına olanak sağlıyor. Hepsinden öte piyasada ne olduğu belirsiz değişik marka ve modelleri tercih etmemeye çalışın. Anakartınızdaki X1 yuva açıktaysa ve gözüküyorsa X1 dönüştürücü kullanılabilir, attığım videoyu izleyerek anlayabilirsiniz. Ayrıca anakart eski olduğu için de yukarıdaki yazılarımda bazı uyarılarda bulundum.

Anladım yani ama ileride güçlü bir anakart alacağım şu anki bütcemle maximum en iyisi olanı almak istiyorum ve eğer evet bu maximum diyorsanız bunu alacağım ve yukarıda bir dönüştürücü gösterdim o dönüştürücü ile kullanacağım ok mi?

Anladım yani ama ileride güçlü bir anakart alacağım şu anki bütcemle maximum en iyisi olanı almak istiyorum ve eğer evet bu maximum diyorsanız bunu alacağım ve yukarıda bir dönüştürücü gösterdim o dönüştürücü ile kullanacağım ok mi?
X1 İbaresi yer alan M.2 Dönüştürücüleri kullanabilirsiniz. Sanırım sonrada attığınız X1 dönüştürücüden bahsediyorsunuz, benim attığım fiyat olarak daha uygun ve en azından bir markası var. Tercih yine de size kalmış. Yine de bir ihtimal anakartınızda çalışmama durumu var bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı