PCI-e X1 M.2 SSD'yi görmedi

yashi

Decapat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL 15
SSD veya HDD modeli
Kioxia exceria 500 gb lrc10z500g
Ekran kartı
Palit RTX3060 StormX 12GB 192Bit GDDR6(LHR)
Anakart
Biostar H510MH/E 2.0 DDR4 3200 S+V+GL LGA1200
İşlemci
Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
Merhaba 1 ay kadar önce bilgisayar aldım, fakat SSD 480 GB olduğu için yükseltme gereği duydum ve anakartımda PCI-e X1 3.0 olduğunu öğrenince iyi performans alacağımı düşünüp uyumlu soket ve SSD alıp monte ettim fakat bilgisayarı açtığımda SSD'yi görmedi bende internetten araştırmadan BIOS'tan bir şeyler yapmaya çalıştım fakat elime yüzüme bulaştırdım PC açılmadı daha sonra BIOS pilini söktüm taktım şimdi ekran geldi fakat siyah ekran sağ alt köşede alt tire öylece duruyor ne yapmalıyım yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 74
Tamamdır hocam. Zorlamaya gerek yok. Bence adaptörü iade edin ve farklı bir adaptörle deneyin. Sonuçta PCI Express slota başka kart da takılabilir. Normalde bu şekilde tepki vermez. Muhtemelen hata var.

Estağfurullah hocam. Normalde böyle bir kart takılınca Aygıt Yöneticisi üzerinden falan da gözükmesi gerekir. Bu şekilde kilitlenmesi normal değil.

Merhaba biraz geçte olmuş olsa az önce benzer bir sorunu yaşadım ve çözümsüz kalmasın diye cevap vermek istedim başkasının başına gelirse çözümü bulsun diye öncelikle aynı marka aynı model bir PCI Express X1 to M.2 çevirici aldım çok uğraştım ama bir türlü okumadı makine sonra elimde başka bir SSD vardı onu taktım ve okudu aradı farkın teknik olarak ne olduğunu bilmiyorum ama iki çentikli M.2 SSD'leri okumuyor tek çentiklileri okuyor görsellerini atacağım. Ben sorunumu bu şekilde fixledim belki de sizin sorununuz da aynısı olabilir bu parçayı alırken dikkatli olmak lazım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    221,4 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı