PCI-E X1 portunu X16 portuna dönüştürüp NVMe SSD takmak mümkün mü?

hakan090

Femtopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.

Anakartım MSI H-110 Pro VD. Anakartımda 1 tane PCI-e X16 slotu ve 2 tane PCI-e X1 slotu mevcut. X16 slotunda ekran kartı var. X1 slotunu dönüştürücü kullanarak X16'ya çevirsem daha sonra bu slota farklı bir dönüştürücü kullanarak NVMe SSD taksam kullanabilir miyim? Performansta ne kadar kayıp yaşarım? X16 slotu 2'ye çıktığı için X8 olarak ikiye bölünürler mi? Son olarak anakartım bu SSD'yi önyükleyici olarak görebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden NVMe SSD takmak istiyorsun? Yüksek dosya işlemleri ile uğraşmıyorsan bu kadar uğraşa girmene gerek yok.

Ek olarak NVMe hızı alabilmen için PCI-e X16 slotuna ihtiyacın yok. X1 slotu yeterli olacaktır.

 
Neden NVMe SSD takmak istiyorsun? Yüksek dosya işlemleri ile uğraşmıyorsan bu kadar uğraşa girmene gerek yok.

Ek olarak NVMe hızı alabilmen için PCI-e X16 slotuna ihtiyacın yok. X1 slotu yeterli olacaktır.


Bu ürünü biraz araştırdım çok fazla performans kaybı yaratıyor. Bir kere alıp tam olmasını istiyorum ileride yükseltmeye uğraşmamak için.
 
Dediğim gibi ileride tekrar bir SSD almak istemiyorum eğer verimli bir şekilde kullanabileceksem NVMe SSD almayı tercih ederim.
Attığım dönüştürücü ile tam hız alırsınız diye düşünüyorum. İleride yeni anakart aldığınızda zaten bu eklentiye ihtiyacınız olmayacak.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı