PCI-e X16 slotu bozulmuş olabilir mi?

yasinamabest

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün kasaya yeni fan almıştım, onu taktım. Ekran kartını da çıkarttım, fanları taktıktan sonra ekran kartını taktım. Görüntü gel git yaptı bazen hiç gelmedi falan. Kartı söktüm, PCI-e slotunda termal macun gibi bir şey vardı diş fırçasıyla temizledim. Taktım, görüntü gel git yapmadı, çalıştı. Sizce bir sıkıntı olmuş mudur slotla ilgili?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışıyorsa devam. Yabancıların bir lafı vardır: "If it ain't broke, don't fix it". Türkçe meali: Çalışıyorsa kurcalama.

Bende anlamadım nasıl test edebilirim acaba.

Bilmiyorum temizleyince çalıştı geri görüntü gidip gelmedi ama nasıl test edebilirim bilmiyorum.

Muhtemelen termal macunla alakalı bir durum değildir. Bazen tam oturmuyor slota. Sizde de öyle olmuştur. İkinci taktığınızda tam oturup çalışmış. Test etmenize gerek yok. Bazen temizlik sırasında belleklerde de oluyor aynı durum.
Yukarıda arkadaşımızın dediği gibi. Çalışıyorsa kurcalama.

Muhtemelen termal macunla alakalı bir durum değildir. Bazen tam oturmuyor slota. Sizde de öyle olmuştur. İkinci taktığınızda tam oturup çalışmış. Test etmenize gerek yok. Bazen temizlik sırasında belleklerde de oluyor aynı durum.
Geri söktüğümde kartı bi takım termal macuna benzer şey vardı fırçayla temizledim tek korkum içindeki pin bükülmemiş olması yeni topladım çünkü

Geri söktüğümde kartı bir takım termal macuna benzer şey vardı fırçayla temizledim tek korkum içindeki pin bükülmemiş olması yeni topladım çünkü.

Bükülmüş olsaydı şu an PC çalışmıyor olurdu. İçiniz rahat edecekse eğer ekran kartını sökerek iyi bir ışık altında soketin fotoğrafını çekin. Sonra yakınlaştırarak inceleyin. Ama bence gerek yok.

Tamamdır teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı