Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba kafan buraya takıldı, bu veriyi ekran kartının VBIOS'undan okuyor.
Eki Görüntüle 486459
Aynen öyle ekran kartı sağlam o zaman işlemci diyorlar hep Sandy Bridge işlemci kullanıyorum şu an İvy Bridge kullansan sorun çözülür diyorlar, benim kafama şimdi takılan.
- GTX 660 Ti PCI-e X16 2.0 çalışmıyor mu?
- Sandy bridge PCI-e X16 2.0 desteklemiyor mu?
- Anakartta GEN3 yani PCI-e X16 3.0 desteklemiyor mu?

Uyumsuzluğu yaratan neresi? Kafayı yiyeceğim artık bir üst slota takma çabam alt slotta fanlar kapanıyor soğutma sıkıntıya giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci PCIe 2.0 destekliyor.

Anakart işlemciye göre destek sunuyor.
s1.PNG

Ekran kartı 3.0 x16'a kadar destekliyor.

Ekran kartı şu anda PCIe 2.0 x8 hızında çalışıyor.

Benim düşünceme göre, uyumsuzluk yaratan parça ekran kartının üstündeki diğer x8 slotları için gereken dirençlerde problem olması, dediğim dirençlerden herhangi biri dahi arızalı olsa işlemci ile iletişime geçmeyecektir.

Çünkü sen bana şunu demiştin;
BIOS güncelledim, farklı ekran kartı takdığımda çalışıyor ve AUTO yapınca gene görüntü yok.
Ekran kartını görüyor ama çalıştıramıyor sanki sebebini anlamadım.

İşlemci PCIe 2.0 destekliyor.

Anakart işlemciye göre destek sunuyor.
Eki Görüntüle 486467

Ekran kartı 3.0 x16'a kadar destekliyor.

Ekran kartı şu anda PCIe 2.0 x8 hızında çalışıyor.

Benim düşünceme göre, uyumsuzluk yaratan parça ekran kartının üstündeki diğer x8 slotları için gereken dirençlerde problem olması, dediğim dirençlerden herhangi biri dahi arızalı olsa işlemci ile iletişime geçmeyecektir.

Çünkü sen bana şunu demiştin;
Bana işlemci diyenlere de onu dedim ekran kartı da olabilir dediğiniz gibi ekran kartını başka bir anakartta denemeye çalışayım bakalım durum ne olacak, ya da işlemci bulursan 3.nesil ve üstü ona göre işlem yapayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı