Elektronik Pckolik.com AMD Ryzen 7 9800x3D 23.299 TL

Konuyu indirim köşesinde görünce şaşırdım, fırsatçılık köşesinde olmalı. 19-20k beklerken 23-24K'nın altında koyan yok. Ben bu işlemciyi bekliyordum ama 21-22K'den fazla vermem. Bir süre bekleyeceğim fiyat kabul edilebilir seviyeye gelmezse 7800x3D alırım herhalde.

Aslında OC yapılabiliyor olması ve oyunlarda 7800x3Dden daha serin çalışması bayağı iyi. Sıvı soğutma yerine kule tipi soğutucuyla alınabilir bir işlemci. Umarım fiyatı düşer.

Aslında OC yapılabiliyor olması ve oyunlarda 7800x3Dden daha serin çalışması bayağı iyi. Sıvı soğutma yerine kule tipi soğutucuyla alınabilir bir işlemci. Umarım fiyatı düşer.
Sorun işlemci değil zaten fiyat. Bugün İnce Hesap 21.729 TL'den sattı stok bitene kadar kabul edilebilir bir fiyat mesela. Bir de tray olursa 1k daha düşük olur en az. Bu fiyatlara okeyim ben zaten. Avrupa fiyatı 20-21k civarı. Bize en yakın onlar. Bir de 17k üstü veren enayidir gibi şeyler söyleyenler var ama onlar vergisiz ABD fiyatına bakıyor herhalde.

Sıvı soğutma yerine kule tipi soğutucuyla alınabilir bir işlemci.
Bu kısım biraz tartışmalı bence. Oyun için 240mm veya kaliteli kule tipi yeterli gelebilir ancak diğer konularda tam yük altında mümkün değil yetmeleri. 360mm bile 85-90 arası tutabiliyor. Rakiplerine göre falan çok iyi bu arada ama demek istediğim oyunda soğutmak kolay olsa da genel kullanımda 360mm kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.
@798310 %20 KDV ve %30 gümrük vergisini unutuyorsunuz.
21-22k gayet mümkün fiyatlar İnce Hesap ve Nova Bilgisayar sattı ne demek istediğinizi anlamadım vergileri hesaba katıyoruz zaten.
Bu ekonomide bu islemci 19.999 olursa opup basimiza koymamiz lazim
O fiyat zor benim hiç fiyat bilgisi yokken yaptığım tahmin 19k'ydı ama gerçekçi beklenti 21-22k olmalı makul fiyat kabul edebiliriz. Kısa sürede 20'nin altına düşmez diye düşünüyorum.

Umarım stoklar gelince önümüzdeki hafta fiyatlar makul seviyeye oturacaktır. Makul fiyat yapmıyorlarsa da düzgün taksit seçeneği sunsunlar, dünya kadar fark ödeniyor, illa peşin mi alalım.

Son düzenleme:
Bugün kredi kartına 6 taksitle vade farksız 17k ya 7800x3D aldım bir sonraki seri çıkmadan da bu işlemciyi değiştirmem. Oyun performans farkı ortada % 5 %7 için 7K fazla vermek enayilik olur.
Fiyatını 20K ya düşürseler bile kredi kartına fark ile yine yükselebilecek bir işlemciyi beklemek saçma geldi bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı