Pckolik'ten alınan kasa hasarlı çıktı

ElChupaCabra17

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Geçtiğimiz günlerde Pckolik’ten Lian Li Lancool 207 Beyaz USB 3.1 ATX Mid Tower kasa siparişi verdim. Ürünü uzun süredir takip ediyordum. Hem şık tasarımı hem de markasına duyduğum güven sebebiyle hiç tereddüt etmeden satın aldım. Ancak elime ulaştığında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

Kargo kutusunu teslim alırken her zaman yaptığım gibi dış ambalajı dikkatlice kontrol ettim. Ne bir darbe, ne bir ezik, ne de bir yırtık vardı. Kısacası, kargo sürecinde fizîki bir hasar oluşmamış gibi görünüyordu. Ama kutuyu açtığımda işler değişti. Kasanın birçok parçasında bariz deformasyonlar ve hasarlar vardı. Ön ve arka kapaklar kırılmış, vida yuvaları çatlamıştı. Gövdenin bazı bölgeleri göçmüş ya da çizilmişti. Parçaların bazıları birbiriyle düzgün oturmuyordu ve montaj neredeyse imkânsız hale gelmişti. Açıkçası böyle bir manzarayla karşılaşınca ürünün sıfır olduğuna inanmakta zorlandım.

Daha da dikkat çekici olan şey, kasa ile birlikte gelen yardımcı alet kutusunun normalde kasaya plastik kelepçe (çekbağ) ile sabitlenmiş olması gerekirken, bana gelen üründe bu kelepçenin kopmuş olmasıydı. Sahada çalışan bir mühendis olarak bu tip çekbağ’ların ne kadar dayanıklı olduğunu çok iyi biliyorum. Bıçak ya da kesici bir aletle müdahale edilmediği sürece kendi kendine kopmaları neredeyse imkânsız. Bu da bana ürünün daha önce açıldığını, belki de kullanıldığını düşündürdü.

Açıkçası, sıfır bir ürünle uzaktan yakından alakası yoktu. Normal şartlarda böyle bir ürün yanlışlıkla müşterinin eline ulaşsa, firmadan beklenen şey müşterisini mağdur etmemek adına hızlıca çözüm üretmesi, müşteriyi memnun edecek adımlar atmasıdır. Ancak ne yazık ki ben bu yaklaşımı göremedim. Durumu detaylıca fotoğraflarla iletmeme rağmen şu ana kadar herhangi bir yapıcı geri dönüş alamadım.

Tüm bu yaşadıklarımı buraya yazmamın sebebi, hem benzer bir durum yaşayan varsa sesimi duyurmak hem de bu ürünü ya da firmadan alışveriş yapmak isteyen olursa önceden fikir vermek. Böyle bir ürünün bana ulaşması, başlı başına büyük bir hayal kırıklığı. Satış sonrası destek süreci de ne yazık ki şu an için rezalet.

Şu sıralar kampanyalarla ürünleri iyi fiyatlara satıyorlar. Ancak ürününüz kullanılmış ya da hasarlı gelirse sonrasında tamamen firmanın zevkine kalıyorsunuz. Gelişme olursa buradan güncelleme yaparım.

Dosya Ekleri

• 14 1 of 1.png
    14 1 of 1.png
    1 MB · Görüntüleme: 45
  • 13 1 of 1.png
    13 1 of 1.png
    1 MB · Görüntüleme: 41
  • 12 1 of 1.png
    12 1 of 1.png
    822,8 KB · Görüntüleme: 48
  • 11 1 of 1.png
    11 1 of 1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 49
  • 8 1 of 1.png
    8 1 of 1.png
    743,4 KB · Görüntüleme: 52
  • 9 1 of 1.png
    9 1 of 1.png
    720,5 KB · Görüntüleme: 53
  • 10 1 of 1.png
    10 1 of 1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 55
  • 6 1 of 1.png
    6 1 of 1.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 51
  • 7 1 of 1.png
    7 1 of 1.png
    851 KB · Görüntüleme: 46
  • 4 1 of 1.png
    4 1 of 1.png
    1 MB · Görüntüleme: 45
  • 5 1 of 1.png
    5 1 of 1.png
    846,8 KB · Görüntüleme: 41
  • 2 1 of 1.png
    2 1 of 1.png
    724,7 KB · Görüntüleme: 39
  • 3 1 of 1.png
    3 1 of 1.png
    689,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 1 1 of 1.png
    1 1 of 1.png
    766,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten hayal kırıklığı. Ben olsam firmaya son kez ciddi ve uyarıcı bir şekilde ikaz ederdim, olmazsa Tüketici Hakem Heyeti'ne detaylı ve fotoğraflı şekilde başvururdum. Bu sırada Ticaret Bakanlığı ve CİMER'e de şikayette bulunabilirsiniz. Kimsenin parası alınıp da bu şekilde mağdur edilmemeli.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Direkt Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurumu yaptım, artık bu saatten sonra hukuki yollarla hakkımı arayacağım. Bu konuyu foruma açma sebebim tamamen sizlerin de aynı durumu yaşamamanız. Ben yandım, siz yanmayın.
Evet, sitede zaman zaman güzel kampanyalar oluyor, fiyatlar cazip ama eğer aldığınız ürün sorunsuz gelirse şanslısınız. Ancak bir problem çıkarsa, firmayla uğraşmak gerçekten çok yorucu bir süreç. Bu yüzden alışveriş yaparken iki kez düşünmenizde fayda var.

Arkadaşlar, yaşadığım sorunu buraya yazdıktan sonra THH, Şikayetvar ve CİMER’e şikayetlerimi yaptım. Sonrasında firmaya (Pckolik) tekrar bir mail attım. Üründeki hasarın ne onlardan ne de kargo firmasından kaynaklanmadığını, büyük ihtimalle üretici firmanın fabrikasından bu şekilde paketlenmiş olabileceğini belirttim. Ayrıca gerekli mercilere şikayette bulunduğumu da açıkça söyledim.

Bunun üzerine bana, anlaşmalı oldukları kargo firması üzerinden bir takip numarası verip, yetkili birimlerindeki arkadaşların ürünü inceleyeceğini söylediler. Gün içinde de son dakikalarda ürünü kargoya verdim, muhtemelen yarın ellerinde olur. Bir gelişme olursa tekrar buraya yazarım. Bakalım hatalarını telafi edecekler mi, göreceğiz.

Arkadaşlar, yeni gönderdikleri kasa bu sefer sağlam çıktı. En azından önceki hatalarını telafi ettiler diyebilirim. Bu süreçte THH, CİMER ve Şikayetvar’a başvuruda bulundum, ayrıca durumu detaylıca forumlara da yazmıştım.

Şunu söylemek istiyorum: Eğer siz de benzer bir sorun yaşarsanız "bana böyle geldi artık yapacak bir şey yok" ya da "uğraşamam" demeyin. Hakkınızı aradığınızda, biraz sabırla da olsa sonunda olumlu bir dönüş alabiliyorsunuz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı