Çözüldü PC'lerde Ethernet bağlantısı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FeroX_5

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, iyi sosyaller.

Elimizde 2 tane PC var. Yeni bir Ethernet kablosu aldım. Birinci PC'de denedim, çalışmadı. Aynı PC'de diğer kabloyu (sağlam olduğuna eminim) denedim, o da çalışmadı.

Daha sonra çalışan kabloyu arkadaşımın PC'sinde denedim, çalıştı. Fakat yeni aldığım Ethernet kablosunu arkadaşımın PC'sine takınca, onun PC'sinin Ethernet'i de çalışmamaya başladı.

Çözüm
Yeni aldığınız kabloda bence bir problem var hocam. İade edin yeni aldıysanız. Üretim hatası nedeniyle kısa devre vb bir sorun oluşturmuş ve Ethernet portlarına zarar vermiş olabilir. Hatta bazı anakart modellerinde ethernet için özel koruma önlemleri falan var. Biliyorsunuz bazen internet hatlarına düşen bir yıldırım bile aşırı yükleme yaparak bu tür cihaz veya soketleri bızabiliyor.
Yeni aldığınız kabloda bence bir problem var hocam. İade edin yeni aldıysanız. Üretim hatası nedeniyle kısa devre vb bir sorun oluşturmuş ve Ethernet portlarına zarar vermiş olabilir. Hatta bazı anakart modellerinde ethernet için özel koruma önlemleri falan var. Biliyorsunuz bazen internet hatlarına düşen bir yıldırım bile aşırı yükleme yaparak bu tür cihaz veya soketleri bızabiliyor.

Çözüm
Kablo içindeki pin bozuk olabilir tamircisi götür olmazsa ucuzsa belki kalitesiz olabilir.
Kablo bozuk olabilir sağlam kabloyu takınca çalışmaması port veya sürücü bozuk olduğu işareti olabilir kablonun içindeki pinler yamulmuşsa sorun çıkar. Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı kalmış olabilir hocam.

Büyük ihtimalle kablo bozuk iade et hocam CAT6e bir kablo kalitelidir portları temizlemeyi unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…