PC'nin yeniden başlatılması uzun sürüyor

Melih346507

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi yeniden başlata tıkladığımda normal bir şekilde yeniden başlatılıyor yazısı çıkıyor ama 5 dk boyunca bu yazı gitmiyor. Aynısı kapata tıkladığımda da var, onda da kapatılıyor yazıyor ve çok uzun süre bekletiyor sonra kapanıyor ama PC'yi açtığımda ise 2 dk ile 3 dk arasında sürüyor (HDD kullanıyorum). Ne yapmalıyım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'yi yeniden başlata tıkladığımda normal bir şekilde yeniden başlatılıyor yazısı çıkıyor ama 5 dk boyunca bu yazı gitmiyor. Aynısı kapata tıkladığımda da var, onda da kapatılıyor yazıyor ve çok uzun süre bekletiyor sonra kapanıyor ama PC'yi açtığımda ise 2 dk ile 3 dk arasında sürüyor (HDD kullanıyorum). Ne yapmalıyım acaba?
HDD sağlık testi yapabilir misiniz?

Yeniden başlatma sırasında Windows'un daha hızlı açılması için Microsoft'un kullandığı yöntemler devredışı olur. Yani yeniden başlatma, kapatıp açmaya göre daha uzun sürmesi normaldir.

HDD sağlık testi yapabilir misiniz?
Ben aslında hdd yeni değiştirdim ve sağlık testi yapmıştım hiç bir sorunu yoktu.
Hocam bence artık bir temiz kurulum ve ssd zamanı gelmiş.
3 hafta önce garantiye gitti ve yeni windows 10 kuruldu(ve hdd değiştirildi)
Yeniden başlatma sırasında Windows'un daha hızlı açılması için Microsoft'un kullandığı yöntemler devre dışı olur. Yani yeniden başlatma, kapatıp açmaya göre daha uzun sürmesi normaldir.

Fakat kapatmada da aynı sorunu yaşıyorum :/
Benim eski bilgisayardada öyleydi direk düğmeden kapatıyordum.

Geçen yıl bu zamanlarda almıştım bilgisayarımı aslında pek eski değil bilgisayarım.
Ben asc yüklemiştim sonra asc ile ilgili yazılanları gördüm ve hemen sildim ama 2 gün kullandım onun sistem dosyalarını bozduğundan şüpheleniyorum.
Yeni cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı