PC'ye bağlı arduino yanınca sistem neden çöker?

yardimcioyuncu1

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2020
Mesajlar
137
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Arduino uno bilgisayara bağlıyken Arduino'ya bir kablo takıp o kabloyu Arduino'nun l ışığına değdirdim ve l ışığı söndü. Bilgisayar mavi ekran verdi.
Allah'tan bilgisayarın bataryası bozuktu, fişi çektim tekrar açıldı bilgisayar. Belki Arduino'yu tamir edebilirim diye tekrar l ışığına değdirdim ve gözüme kıvılcım geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Arduino uno bilgisayara bağlıyken Arduino'ya bir kablo takıp o kabloyu Arduino'nun l ışığına değdirdim ve l ışığı söndü. Bilgisayar mavi ekran verdi.
Allah'tan bilgisayarın bataryası bozuktu, fişi çektim tekrar açıldı bilgisayar. Belki Arduino'yu tamir edebilirim diye tekrar l ışığına değdirdim ve gözüme kıvılcım geldi.
Siz bildiğin kısa devre yapmışsınız. Gücü de PC'den aldığı için mavi ekran vermiş. Arduino zaten o hareketle bozulmuştur. Tekrar neden aynı şeyi yaptınız? Aynını yaparak düzelmez ki.
 
Merhaba. Arduino kartını 2. kez (tekrar) deneyerek riskli bir işlemi yapmışsnız, laptop ekranında mavi ekranla arduino kartı kısa devre olduğunda, siz bir multimetreyle kısa devre ölçümünde (buzzerli omaj ölçümüyle) bu olası kısa devreyi ölçerek sesli bir buzzer uyarısını duyduğunuzda kartın kısa devreli olduğunu en sağlıklı bu şekilde anlayabilirdiniz, tekrar çalıştırma denemesinin yapılması oldukça da hatalı olmuş. Arduino kartta cam sigorta ya da elektronik iç sigorta devresi varsa bu esnada belki anlık olarak bu da atmıştır.

Kısa devre yüzünden sigortayı attıran elektrikli cihaz kartları, bu şebekeden (prizden) elektrik verilip bağlanmadan önce kısa devreye karşı şebeke girişinden öncelikle omajı ölçülmeli, sağlam olduğu ölçülse bile direk yine bağlanmamalı, seri lamba ile veya en emin yol olarak izolasyon trafosu (Örneğin izolasyon trafosu çok basit olarak kullanacağınız (çekeceğiniz watt gücüne göre (2 adet 12/220 volt AC/AC besleme trafosuyla, 220> 12> 12> 220 şeklinde bunları giriş-çıkış ; çıkış-giriş şeklinde kendi aralarında ikisi kaskad bağlanarak bu şebeke izolasyonu basitçe ve çok kolayca yapılabilir) yapılıp güvenle bağlanabilir. Seri lamba yönteminde kartta veya tamiri olan cihaz içinde bir kısa devre varsa lamba çok şiddetli olarak yanar, bu izoleli yapılmış trafolarda ise kartta bir iç kısa devre olduğunda bir patlama durumu olamaz, ilk şebekeye bağlı olan trafo anlık olarak fazla ısınıp (prizden çekilince hiç bir sıkıntısı kalmamış olur) biraz zorlanır. Kolay gelsin..
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Merhaba. Arduino kartını 2. kez (tekrar) deneyerek riskli bir işlemi yapmışsnız, laptop ekranında mavi ekranla Arduino kartı kısa devre olduğunda, siz bir multimetreyle kısa devre ölçümünde (buzzerli omaj ölçümüyle) bu olası kısa devreyi ölçerek sesli bir buzzer uyarısını duyduğunuzda kartın kısa devreli olduğunu en sağlıklı bu şekilde anlayabilirdiniz, tekrar çalıştırma denemesinin yapılması oldukça da hatalı olmuş. Arduino kartta cam sigorta ya da elektronik iç sigorta devresi varsa bu esnada belki anlık olarak bu da atmıştır.

Kısa devre yüzünden sigortayı attıran elektrikli cihaz kartları, bu şebekeden (prizden) elektrik verilip bağlanmadan önce kısa devreye karşı şebeke girişinden öncelikle omajı ölçülmeli, sağlam olduğu ölçülse bile direk yine bağlanmamalı, seri lamba ile veya en emin yol olarak izolasyon trafosu (örneğin izolasyon trafosu çok basit olarak kullanacağınız (çekeceğiniz Watt gücüne göre (2 adet 12/220 Volt AC/AC besleme trafosuyla, 220> 12> 12> 220 şeklinde bunları giriş-çıkış; çıkış-giriş şeklinde kendi aralarında ikisi kaskad bağlanarak bu şebeke izolasyonu basitçe ve çok kolayca yapılabilir) yapılıp güvenle bağlanabilir. Seri lamba yönteminde kartta veya tamiri olan cihaz içinde bir kısa devre varsa lamba çok şiddetli olarak yanar, bu izoleli yapılmış trafolarda ise kartta bir iç kısa devre olduğunda bir patlama durumu olamaz, ilk şebekeye bağlı olan trafo anlık olarak fazla ısınıp (prizden çekilince hiçbir sıkıntısı kalmamış olur) biraz zorlanır. Kolay gelsin.

Ben daha yeni başladığım için bilmiyordum öneri için teşekkür ederim.
Kısa devre koruması devreye girmiş. Kullanmayın, yenisini alın tavsiyem ardunio nano, nodemcu esp8266.

Öneri için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı