PC'ye bağlı vantilatör PC'den kontrol edilir mi?

MrSnape

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ufak masaüstünde duracak gibi bir vantilatörüm var. Bu vantilatör laptopumdan USB ile güç alıyor. Şimdi vantilatörü karşımdaki duvara astığım için ulaşmam zor oluyor ama PC üzerinden veya ufak bir devre ile vs. bunu kontrol imkânı sağlayabilir miyim? Bu işlerden fazla anlamam açıkçası ama aklıma gelen çözümlerden biri (mümkünse) bağlı olduğu USB yuvasına giden elektriği kesmek oldu, eğer bir kod vs. ile yapılabiliyor ise. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba. Sevgili ustam; USB portuna giden 5 volt DC akımı zaten BIOS (CMOS) üzerinden yapılan seçimle net olarak kesilebiliyor. Ama bu işlemi ON/OFF anahtar görevli gibi duvardaki bir vantilatörü açıp kapamada kullanmak basit işlemleri daha da zorlaştırmak şeklinde (kendi, düşünceme göre) olup uygulanması çok da mantıklı düşünülemez.

Benim önerim ise çok daha basit bir çözüm şeklidir. USB port çıkışları olan uygun AC/DC adaptör (fan watt gücüne uygun adaptör gücü seçilmeli) satın alarak adaptörün USB 5 volt çıkışını duvardaki fana bağlayıp açma/kapma işlemi için ise ona anahtarlı bir uzatmalı priz veya USB çıkışlı adaptöre sonradan eklenen ON/OFF anahtarını bu AC/DC adaptöre seri bağlı olarak eklemektir. Böylece bu çözüm daha basite indirilmiş olabilir. Bu benim önerim olup bunu onaylayıp onaylamak sizin inisiyatifinize kalmıştır.

Yani kısacası benim önerim PC'nin 5 volt USB hattını kullanmaktan vazgeçip bağımsız bir USB besleme hattını anahtarlı olarak bu vantilatörü açıp kapatmada oluşturabilmek ve kullanabilmektir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı