PC'ye tek RAM takınca açılmıyor

Can Memis

Kilopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Bir sorunum var ama ne yaptıysam çözüm bulamadım.
Bugün 2 adet Corsair marka 2 adet 8 GB RAM bellek aldım.
Ürünlerin sadece 1 tanesini takarsam PC çalışıyor ama ekrana göruntu vermıyor ama ikisini birlikte takarsam PC açılıyor görüntü de gelıyor.

İki RAM ile birlikte açıldığında da normalde 16 GB olması gerekırken sadece 1 adetını goruyor ve 8 GB oluyor RAM bellek hafızası.
Acaba RAM'lar mı arızalı dedim başka PC de denedim çalısıyorlar.
Slot arızalı desem RAM'ların yerlerını degıstırdıgımde yıne acılıyor ama yine 8 GB gorunuyor. Bir türlü 16 GB gosteremedım.
BIOS guncelleme yaptım, BIOS pilini çıkarttım 30 sanıye bekledım 10 sanıye Power tuşuna basılı tuttum ama nafile.
Sorun RAM'de değil slotta değilse nerede?

Allah aşkına bana bir yol gösterın. @Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biri takılı iken BIOS ortamına düşemiyor musun? İkisi çalışır durumda BIOS üzerinden frekans düşürüp denedin mi?
 
Zaten frekans normalde 3600mhz iken 2333mhz ye ayarladım.
Bir tanesi takılıyken bios ekranı dahi gelmiyor monitöre sinyal gelmiyor daha doğrusu.
Ama ikisini takınca ekran geliyor.
Ayrıca ikisi çalışır durumdayken de boşta sadece birisi görünüyor. Ekran görüntülerinde mesela iki ram bellekte takılı normalde. Eğer birini çıkarırsam spot 1 veya 2 farketmeksizin görüntü gidiyor.
IMG_20221006_203757.jpg

IMG_20221006_202752.jpg
 
Son düzenleme:
2 adet hocam. Normalde 16gb kullanıyordum aynı marka ramlardan. Birisi arıza yaptı servise gönderdim tamir yapılamadı aynı marka farklı bir seri gönderdiler sıfır. Baska pc de çalışıyor 16gb ama kendi pc de çalışmıyor
 
2 RAM ile çalıştıramayan ve sorun yaşayan çok ama tek RAM ile sıkıntı yaşayan neredeyse yok gibi. BIOS güncellemelerinden korkar oldum, aynı durumu yaşadım. RAM 2. slotta takılı iken BIOS güncelledim ve son aşamada yeniden başlatmaya geçti. Başladı ama görüntü yoktu ve RAM görülmedi. Diğer slota taktım RAM görüldü ve sistem açıldı. Şimdi o slota hala ne zaman taksam görmüyor. BIOS'u yine güncelledim ama görmedi ve bende de öyle bir sorun var.
 
Ya ben sabit slotu kullanmaya razıyım. ama benım sorunum cok farklı normalde ben sadece tek slot ile 8gb ram de kullanmak ısteyebılırdım. ama ımkanım var 2x8 kullanmak ıstıyorum. Tek slot kullanınca goruntu gelmıyor. 2 slot bırden kullanınca da ramlardan bır tanesı gorunmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı