PC'yi Erken Montaj Yapmak

Daha fazla  
Arkadaşlar SSD, işlemci, RAM ve işlemci soğutucusunu anakarta montaj yaptım. Diğer parçalar haftaya gelecek sorun olur mu? İşlemci termal macunu kurur mu? Ha bu arada anakartı kartonun üstünde bekletiyorum doğru mu? Zarar vermezse yeniden taktığım şeyleri çıkaracağım.

Oda sıcaklığında koru bileşenleri fazla ısıya veya ışığa maruz bırakma. Bu arada keşke bütün parçaların toplanana kadar bekleyip hepsini bir anda kursaydın.

Yok canım niye kurusun termal macun :) Ha kasanın içerisinde durmuş ha uzay montaj bir şey fark etmez. Sonuçta soğutucuyu oturtmuşsun işlemcinin üzerine.

Anakartı da ister kartonun üzerinde beklet ister masanın istersen de buzdolabının üzerinde. Sorun olmaz. Canın isterse ışığa koy, istemezse karanlıkta beklet yine bir şey fark etmez.

Yapman gereken tek şey kütüphanende boş bir rafa koyup parçaların gelmesini beklemek.

Bir sorun olmaz. Aslında kasa yoksa eğer bu sistemin üzerini örtsen biraz yararı olabilir. Yani havada uçuşan toz vs boş yere üzerine yapışmasın sistemin. Örtme imkanın olmazsa da bir zararı olmaz yani ekstra önlem olsun diye söyledim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı