Çözüldü PC'yi kullanırken görüntü gitti ve sistem dondu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UMUT370608

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600GT, 8x2 GB XPG D35 RAM (16 CL), Biostar B550MH Anakart, 650W güç kaynağı, 512 GB M2 SSD
Arkadaşlar bugün daha yeni aldığım APU sistem elime geçti. FreeDOS geldi elime, Windows 10 yükleyip, XMP ayarını yapıp oturdum başına ancak bilgisayarı kullanırken performansın çok düşük olduğunu fark ettim ve tam bunu düşünüyorken ekran aniden gitti ve sistem sanırım dondu. Sigortasını kapatıp açtım ve tekrar açmayı denedim ama olmadı, BIOS pilini de söktüm, RAM'leri de söktüm ama olmadı. Fanlar döndükçe dönüyor ama görüntü falan yok.
Acaba işlemci ve iGPU driverlarını yüklemediğimden mi oldu? Bir bilgisi olan varsa yazsın.

Arkadaşlar bugün daha yeni aldığım APU sistem elime geçti. FreeDOS geldi elime, Windows 10 yükleyip, XMP ayarını yapıp oturdum başına ancak bilgisayarı kullanırken performansın çok düşük olduğunu fark ettim ve tam bunu düşünüyorken ekran aniden gitti ve sistem sanırım dondu. Sigortasını kapatıp açtım ve tekrar açmayı denedim ama olmadı, BIOS pilini de söktüm, RAM'leri de söktüm ama olmadı. Fanlar döndükçe dönüyor ama görüntü falan yok.
Acaba işlemci ve iGPU driverlarını yüklemediğimden mi oldu? Bir bilgisi olan varsa yazsın.

Aynısını bende yaşıyordum bir aralar güç kablosunu çekip bi 10 15 dakika bekledikten sonra çalışıyordu tekrar. Bazen de tek RAM takıyordum öyle açılıyordu açıkken ikincisini takıp yeniden başlatıyordum çözülüyordu.

Ekran kartı işlemci modeli ne hocam

Geç döndüm kusura bakma. B550MH, Ryzen 5 5600GT, Ekran kartı yok. APU sistemin maksadı budur zaten.

Aynısını bende yaşıyordum bir aralar güç kablosunu çekip bir 10 15 dakika bekledikten sonra çalışıyordu tekrar. Bazen de tek RAM takıyordum öyle açılıyordu açıkken ikincisini takıp yeniden başlatıyordum çözülüyordu.

Vallahi ben de PSU kablosunu söktüm, hatta aldığım yere de mesaj çektim BIOS pilini yarım saatliğine sökün dedi.

Hiç bir şey işe yaramadı. Var mı fikri olan?

Chipset driverları yüklenmezse yaşanabilir mi bu olay?

Son düzenleme:
Geç döndüm kusura bakma. B550MH, Ryzen 5 5600GT, ekran kartı yok. APU sistemin maksadı budur zaten.

Vallahi ben de PSU kablosunu söktüm, hatta aldığım yere de mesaj çektim BIOS pilini yarım saatliğine sökün dedi.

Hiçbir şey işe yaramadı. Var mı fikri olan?

Chipset driverları yüklenmezse yaşanabilir mi bu olay?

Sistem kendini başlatmıyor hocam birçok sebebi olabilir garantisi var ise en iyisi geri göndermek olabilir.

Sistem kendini başlatmıyor hocam birçok sebebi olabilir garantisi var ise en iyisi geri göndermek olabilir.
Öyle yaptım kral. Garantisi var yapıp gönderirler bir kaç güne. Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler.

Arkadaşlar işlemci ile alakalı bir problem yaşanmış. İşlemciyi değiştirip sorunu çözmüşler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı