PC'yi TV'ye bağlamak

350379

Hectopat
Selamlar dostlar, evde Samsung'un UE40EH6030W modelli televizyonu var. Smart TV olmadığı için ailemle Netflix izlemek için kasayı bağladım. Bizim televizyon 200 Hz 1920X1080 çözünürlükte ben PC'yi TV'ye bağladığımda 1080P çözünürlükte taşma olduğunu gördüm. Onu hallettim ama benim ekran kartım AMD olduğu için AMD'nin kontrol paneli var. Oradan çözünürlüğü 1080P Hz'yi 200 yapsam bir sıkıntı olur mu? Çünkü TV 200 HZ destekliyor.

Destekliyorsa bir sıkıntı olmaz. Ayarlardan(Televizyon Ayarı) ekran çözünürlüğünü Tam Ekran ve ya 16'9 Olarak ayarlarsan taşmayı önlüyebilirsin. Ben bu şekilde çözmüştüm.

Destekliyorsa bir sıkıntı olmaz. Ayarlardan(televizyon ayarı) ekran çözünürlüğünü tam ekran veya 16'9 olarak ayarlarsan taşmayı önlüyebilirsin. Ben bu şekilde çözmüştüm.

Aynen bende o şekilde çözdüm peki bu 200 Hz nasıl olur 60 gibi mi hissettirir.
200Hz olayı TV'lerde farklıdır yani monitörler gibi düşünme. Bende TV'de PC kullanıyorum 1080P'de taşma var. 1366X768 tam oturuyor. Sende tam oturan en yüksek çözünürlüğü orada bulman lazım. İlla seçeneklerden biri tam oturur.

Zaten Samsung TV'lerde ekran ayarlarında uygun olanı seçip çözdüm tekrardan sağ olun.

Hocam, TV 50-60 Hz. 200 Hz yazılımsal bir değer. Fark oluşmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı