Pdm: Trojan. Win32.generic nedir?

gokdenzz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun zamandır Opera GX kullanıyorum. Bugün Opera'ya girdiğimde Kaspersky tarafından "pdm: Trojan. Win32.generic" uyarısı düşüyor, konumu. Opera içerisinde installer.exe gibi bir şey fakat uygulamadan temizleyip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Opera'ya girince tekrar geliyor. Tam tarama da yaptım şimdi, bir sorun gözükmüyor. Çok değişik.
Bu sorun neden kaynaklı, nasıl çözülür?

Genel bir problem mi?

Son düzenleme:
Bende de demişti fakat trojan virüsü değil diye biliyorum.

Merhaba, uzun zamandır Opera GX kullanıyorum. Bugün Opera'ya girdiğimde Kaspersky tarafından "pdm: Trojan. Win32.generic" uyarısı düşüyor, konumu. Opera içerisinde installer.exe gibi bir şey fakat uygulamadan temizleyip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Opera'ya girince tekrar geliyor. Tam tarama da yaptım şimdi, bir sorun gözükmüyor. Çok değişik.
Bu sorun neden kaynaklı, nasıl çözülür?

Genel bir problem mi?

Tam hatırlamıyorum hatam olabilir veriyi silebiliyor, engelleyebiliyor, değiştirebiliyor veya kopyalayabilir diye hatırlıyorum. Hatalı olabilir(trojan'in yapabildikleri).Opera konusuna gelecek olursak büyük ihtimalle false-positive'dir.

@gokdenzz @Cray12a @galaforce

PDM = "Proactive Defense Module" (Proaktif Savunma Modülü)
En basit açıklaması şu:
Bulunan şeyin zararlı olup olmadığı belli değil. Zararlı eylemlerde bulunmaya müsait bir yapısı var anlamına geliyor.

False positive olarak değerlendirilebilir.

Merhaba, bende de benzer bir sorun var C:\Users\GİGABYTE\AppData\Local\Temp\.opera\53DA094CB4FB\CUsersGİGABYTEAppDataLocalProgramsOperaGX\installing bu konumda trojan gösteriyor "PDM:Trojan.Win32.Generic" tam olarak buymuş adı. Sorun şu ki benim discord ve steam hesabımdan tüm arkadaş listeme virüslü link gönderildi 1 gün önce ve steam guard kullanıyorum benım izinim olmadan giremezler yani ve ayrıca forumda okuduguma göre bu virüs başka bilgisayar ile benım bilgisayarım arasına köprü mü ne oluyormuş. Tesadüf mü bilmiyorum.

Opera GX ayarlarından "Bilgisayarım başladığında çalıştır" seçeneğini kapalı konuma getirip tekrar dener misiniz?
Bu ayar zaten kapalı. Ben tıklamadan açılmıyor, zaten tarayıcıyı açtığım zaman bu uyarı geliyordu şimdilik silindi sanırım gelmiyor şu an.

Merhaba, bende de benzer bir sorun var C:\Users\GİGABYTE\AppData\Local\Temp\.opera\53DA094CB4FB\CUsersGİGABYTEAppDataLocalProgramsOperaGX\installing bu konumda trojan gösteriyor "PDM:Trojan.Win32.Generic" tam olarak buymuş adı. Sorun şu ki benim discord ve steam hesabımdan tüm arkadaş listeme virüslü link gönderildi 1 gün önce ve steam guard kullanıyorum benım izinim olmadan giremezler yani ve ayrıca forumda okuduguma göre bu virüs başka bilgisayar ile benım bilgisayarım arasına köprü mü ne oluyormuş. Tesadüf mü bilmiyorum.
Bu problemi yaşayan tek sen misin hocam? Ona göre tedbir alalım.

Bu ayar zaten kapalı. Ben tıklamadan açılmıyor, zaten tarayıcıyı açtığım zaman bu uyarı geliyordu şimdilik silindi sanırım gelmiyor şu an.

Bu problemi yaşayan tek sen misin hocam? Ona göre tedbir alalım.
hiç bilmiyorum hocam kaspersky buldu temizleyip yeniden başlattım yine buldu 3 kere yaptım bu döngüyü yine gitmedi şuan tam format atacaktım bilgisayara klasör yoluna gidip sildim orayı hızlı tarama yaptım virüs gözükmüyor şuan, tam tarama yapıyorum şuanda

Technopat Haberler

Geri
Yukarı