Normal bir şekilde kullanımda 47 derece, OCCT'de 5 dakikalık stres testinde maksimum 68 dereceyi gördüm. Sıcaklıklar normal midir? Termal macunu az koydum gibi bir his var içimde.
OCCT işlemci testi için 68 düşük sayılır. O uygulama imkan dışı bir kuvvet uyguluyor.Normal bir şekilde kullanımda 47 derece, OCCT'de 5 dakikalık stres testinde maksimum 68 dereceyi gördüm. Sıcaklıklar normal midir? Termal macunu az koydum gibi bir his var içimde.
Gayet normal sıcaklıklar. Termal macunun cok olması iyi bir şey degil.
Hemen indirip deniyorum.OCCT işlemci testi için 68 düşük sayılır. O uygulama imkan dışı bir kuvvet uyguluyor.
Oyunlarda sıcaklık test etmeniz daha sağlıklı olur veya Prime95 gibi uygulamalarda.
OCCT işlemci testi için 68 düşük sayılır. O uygulama imkan dışı bir kuvvet uyguluyor.
Oyunlarda sıcaklık test etmeniz daha sağlıklı olur veya Prime95 gibi uygulamalarda.
Prime95 kademeli olarak çıkıyor hocam.47 derece gözüme biraz fazla gözüktü. Şu an arkada Chrome, Steam, Discord, Wabbajack gibi programlar açık 47 derecede. Termal macunu sürdüm ama içime sinmedi. En sonunda yaydığım yerlerden silip ortasına nokta şeklinde termal macunun içinde ne kaldıysa boşaltıp soğutucuyu monte ettim.
Hemen indirip deniyorum.
Hiçbir ekstra ayar yapmadım. Dümdüz programı çalıştırdım 50-57 derece arası. Boşta olan sıcaklığın 47 derece olması çok saçma geldi.
Ne sürmüştünüz ki? Marka olarak.Bundan birazcık daha fazla sürmüş olabilirim ama hemen hemen bu boyutlardaydı. Vallahi termal macun alıp değişmeyi düşünüyordum iyi oldu boşa masraf çıkmasın.
Prime95 kademeli olarak çıkıyor hocam.
1. kademe sizin çoğunlukla ulaşacağınız kademe.
5. kademe mesela sizin neredeyse gelmeniz zor.
Şahsen bende 1. 68 derece ve 75W'iken. 5. 100 derece, 110W.
Boşta sıcaklık ise daha çok kasanıza bağlı. İyi hava alan bir kasaya sahipseniz çok daha düşük olur, geniş ve ferah kasaya. Odanızında serin olması lazım. Ayrıca diğer parçalarında serin olması lazım. Şahsen ben 25-30 derece alıyorum ama odam soğuk ve kasam çok büyük ve boş.
(Stok soğutucu ile 4790 kullanıyorum.)
Prime95 ikinci seçenek seçili, 15 20 dakika, arkada bir şey açık olmadan test edin. Maksimum sıcaklık nedir söyler misiniz? Boşta 47 derece olması saçma gibi. Yük altında maksimum 70 derece oluyorsa boşta 40 derecenin altında olması gerekir.Hiçbir ekstra ayar yapmadım. Dümdüz programı çalıştırdım 50-57 derece arası. Boşta olan sıcaklığın 47 derece olması çok saçma geldi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.