Peerless Assassin 120 ve 7500F sıcaklık değerleri normal midir?

Yaymak için şahsen banka/kredi kartı tarzı bir kart öneririm. Ben oyun parkı kartı ile veya inanal kart ile yayıyordum. Üstüne yaprak gibi yaysanız kafi doğrusu, çok.

Artık yayma işini yapmam ya. Beceremedim zaten. Pek de önemli değil hangi stilde sürüp sürmediğin zaten. İşlemcinin orta kısmı kritik olan kısım zaten noktayı koyup kapatacağım direkt.

47 derece gözüme biraz fazla gözüktü. Şu an arkada Chrome, Steam, Discord, wabbajack gibi programlar açık 47 derecede. Termal macunu sürdüm ama içime sinmedi. En sonunda yaydığım yerlerden silip ortasına nokta şeklinde termal macunun içinde ne kaldıysa boşaltıp soğutucuyu monte ettim.

Hemen indirip deniyorum.

Hiçbir ekstra ayar yapmadım. Dümdüz programı çalıştırdım 50-57 derece arası. Boşta olan sıcaklığın 47 derece olması çok saçma geldi.

40 derecelerin altına inmek için sıvı nitrojen falan kullanman lazım :D zaten odanın kendi sıcaklıgı 30 derece gayet normal sıcaklıklar.

40-50 derece arası boşta sıcaklık tamamen normal, sorun etmeyin, AM5 işemciler hem boşta hem yükte biraz daha sıcak çalışıyor.

Ekran kartını takmadan önce 38-42 derece boşta görüyordum (7700 ve Peerless Assassin), şu an 40-46 derece arasında boşta / web'de falan gezinirken.

Tam yükte stok halinde 65 derece, şu an kullandığım PBO ve overclock ile 86-87 derecelerde dolanıyor.

40 derecelerin altına inmek için sıvı nitrojen falan kullanman lazım :D zaten odanın kendi sıcaklıgı 30 derece gayet normal sıcaklıklar.
Aslında çok da gerekmiyor. Arkadaşım Thermalright Peerless Assassin 120 yani konuda geçen aynı kule tipi soğutucu ile Ryzen 5 5600'ü boşta 35 derecelerde çalıştırıyor. Yükte ise 65-70 derece oluyor işlemci.

Normal bir şekilde kullanımda 47 derece, OCCT'de 5 dakikalık stres testinde maksimum 68 dereceyi gördüm. Sıcaklıklar normal midir? Termal macunu az koydum gibi bir his var içimde.
Hocam sizlere bir sorum olacak. RAM markanız nedir ve yüksek profil mi yoksa düşük profil mi RAM'iniz? Yani soğutucuyu takarken RAM'in üzerine gelen fanı normal bir şekilde takabildiniz mi yoksa fanı yukarı mı çektiniz?

Aslında çok da gerekmiyor. Arkadaşım Thermalright Peerless Assassin 120 yani konuda geçen aynı kule tipi soğutucu ile Ryzen 5 5600'ü boşta 35 derecelerde çalıştırıyor. Yükte ise 65-70 derece oluyor işlemci.

Hocam sizlere bir sorum olacak. RAM markanız nedir ve yüksek profil mi yoksa düşük profil mi RAM'iniz? Yani soğutucuyu takarken RAM'in üzerine gelen fanı normal bir şekilde takabildiniz mi yoksa fanı yukarı mı çektiniz?
2 Tane 16'lık Corsair Vengence aldım. Fanı sadece birazcık yukarı çektim.

2 Tane 16'lık Corsair Vengence aldım. Fanı sadece birazcık yukarı çektim.
Benim RAM'lerden 1cm kısa imiş. Ben aynı soğutucuyu alacak olursam kasaya sığmayacak gibi. Hocam kasayı kaça aldınız? Ben sistem ilk çıktığında 42K ya Corsair kasalı, 32 GB RAM ve birkaç daha sistem üzerinde Update ile güzel bir kasa yapılabildiğini görmüştüm. 42K ya 4070 Super'li sistemler zor da olsa bulunur fakat sistemde kullanılan parçalar genel olarak iyi ürünler idi.

Hocam anladım ben sizin içiniz rahat etmeyecek BIOS'a girin fan hızlarını iyice yukseltin. Bu arada termal macunu fazla surmek sıcaklıgı arttırabilir ne kadar ince o kadar iyi asıl olayı ısıyı iletmek zaten termal macunun.

Hocam anladım ben sizin içiniz rahat etmeyecek BIOS'a girin fan hızlarını iyice yukseltin. Bu arada termal macunu fazla surmek sıcaklıgı arttırabilir ne kadar ince o kadar iyi asıl olayı ısıyı iletmek zaten termal macunun.
Ne kadar az o kadar iyi tam doğru olmadı, çoğu kule tipi soğutucu yaylı montaj sistemi kullanıyor işlemciye soğutucu baskısı sabit olur, son noktasında zaten vidayı çeviremez oluyorsunuz.

Yetersiz macun kullanılırsa, işemci ön yüzünde temas etmeyen bölge olabilir fakat fazla sürerseniz en fazla etrafa bulaşır.

Genel olarak mercimek tanesi kadar sürmek yeterli.

Benim RAM'lerden 1cm kısa imiş. Ben aynı soğutucuyu alacak olursam kasaya sığmayacak gibi. Hocam kasayı kaça aldınız? Ben sistem ilk çıktığında 42K ya Corsair kasalı, 32 GB RAM ve birkaç daha sistem üzerinde Update ile güzel bir kasa yapılabildiğini görmüştüm. 42K ya 4070 Super'li sistemler zor da olsa bulunur fakat sistemde kullanılan parçalar genel olarak iyi ürünler idi.
Vallahi GG11'in içine 2TB XPG Gammix Blade, 32 GB Ram ve Perless assasin ile birlikte 41 e geldi

Ne kadar az o kadar iyi tam doğru olmadı, çoğu kule tipi soğutucu yaylı montaj sistemi kullanıyor işlemciye soğutucu baskısı sabit olur, son noktasında zaten vidayı çeviremez oluyorsunuz.

Yetersiz macun kullanılırsa, işemci ön yüzünde temas etmeyen bölge olabilir fakat fazla sürerseniz en fazla etrafa bulaşır.

Genel olarak mercimek tanesi kadar sürmek yeterli.
hocam bende onu dedim zaten işlemcinin ustunu kaplayacak kadar sürülmesi yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı