Ne alaka kardeşim! Bazı mezheplere göre alkol tüketilebilir. Belki adam kadir gecesini alkol içerek kutluyor seni ne alâkadar eder. Herkes dinini senin kuralına göre yaşamak zorunda mı? Gereksiz duyar kasıp her fırsatta gereksiz İslam savunuculuğu yapıyorsunuz ve insanları nefrete sürükleyip bir ayrım oluşturuyorsunuz. Bence suç işleyen kişiler onlar değil de, sizin gibi havadan nem kapıp insanları nefrete sürükleyen bağnazlar.Laf geveleme falan yok ortada, olduğu gibi her şeyi söyledim. Sizin İslam düşmanlığından beyniniz körelmiş, objektif şekilde olayları değerlendiremiyorsunuz bile. Ayrıca seni engellediğim için mesajını görmedim, ki mesajını görmeden bile cevabını vermişim. TCK 216. maddeyi okudun mu? Şahıs, bir toplumun inandığı dine karşı tartışmaya açık olmaksızın tahrik edici bir gönderi paylaşmış. İşinize gelmeyen olaylarda kıvırmakta on numarasınız. İşinize gelmeyen mesajlara gülücük atarsınız anca. Aklı selim, vicdanı hür birisi bu olayda kolaylıkla yanlışın farkına varabilir.
Hangi mezhepe göre kadir gecesi alkol tüketiliyor acaba söyler misiniz ben bilmiyorum da. Ayrıca arkadaş dinsiz olabilir bunda sorun yok. Kadir gecesi alkol de tüketebilir bunda da sorun yok. Fakat dinsiz ise neden bunun fotoğrafını çekip "Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin" deme ihtiyacı duymuş? Buna verebilecek bir cevabınız var mı? Elemanın yaptığı terbiyesizliği, belki onun dinine, mezhebine göre kadir gecesi alkol tüketmek farz gibi bir anlama getirerek, yaptığı terbiyesizliği bir nebze savunmaya çalışmışsın da olmamış be ustam.Ne alaka kardeşim! Bazı mezheplere göre alkol tüketilebilir. Belki adam kadir gecesini alkol içerek kutluyor seni ne alâkadar eder. Herkes dinini senin kuralına göre yaşamak zorunda mı? Gereksiz duyar kasıp her fırsatta gereksiz İslam savunuculuğu yapıyorsunuz ve insanları nefrete sürükleyip bir ayrım oluşturuyorsunuz. Bence suç işleyen kişiler onlar değil de, sizin gibi havadan nem kapıp insanları nefrete sürükleyen bağnazlar.
Ne alaka kardeşim! Bazı mezheplere göre alkol tüketilebilir. Belki adam Kadir Gecesi'ni alkol içerek kutluyor seni ne alâkadar eder. Herkes dinini senin kuralına göre yaşamak zorunda mı? Gereksiz duyar kasıp her fırsatta gereksiz İslam savunuculuğu yapıyorsunuz ve insanları nefrete sürükleyip bir ayrım oluşturuyorsunuz. Bence suç işleyen kişiler onlar değil de, sizin gibi havadan nem kapıp insanları nefrete sürükleyen bağnazlar.
Katılıyorum. Bir başkası da İslam dini dışında birisinin inancına saygısızlık yapsa aynı şekilde tepki verilip gerekli yaptırımın yapılması gerekir. En azından ben tepkimi koyardım.Sadece islam ile değil bir musevi veya bir hristiyanın kutsal günü ile de dalga geçmek hiç etik değil. Bunların yaptığı hindistan'da dana kesmeye benziyor. Tabi ki tepki alacaksın. Sosyal medya da hiç bir şey sır olarak kalmaz. İçki iç, domuz ye, veya islam da veya başka bir dinde yasak olan başka bir fiili yap bu sadece seni bağlar. Yani inanıp inanmamak, veya birilerinin kutsal gününde eğlenip eğlenmemek sadece seni ilgilendirir. Fakat bunu yaparken çıkıp insanların kutsalı ile alay edersen cevabını da alırsın. Bu tamamen cahillikten başka bir şey değil. İnsanların sinir uçları ile kimse oynamaya cesaret etmesin.
Hangi mezhepe göre kadir gecesi alkol tüketiliyor acaba söyler misiniz ben bilmiyorum da. Ayrıca arkadaş dinsiz olabilir bunda sorun yok. Kadir gecesi alkol de tüketebilir bunda da sorun yok. Fakat dinsiz ise neden bunun fotoğrafını çekip "Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin" deme ihtiyacı duymuş? Buna verebilecek bir cevabınız var mı? Elemanın yaptığı terbiyesizliği, belki onun dinine, mezhebine göre kadir gecesi alkol tüketmek farz gibi bir anlama getirerek, yaptığı terbiyesizliği bir nebze savunmaya çalışmışsın da olmamış be ustam.
Hanefi mezhebine göre sarhoş edilmeyecek kadar tüketilebilir ama siz konuyu yanlış anladınız. Ben bu konudan örnek vererek farklı bir konuya değindim. Söylemek istediğim şey, sizin her doğru bildiğiniz doğru, her kuralınız da kural değil. Siz alkol haramdır derken başkası değil diyor anlayacağınız. Sorun sizin bu olayı kişiselleştirip insanları nefrete sürüklemeniz. Aynı hassasiyeti farklı din ve inanışlara göstermediğinizi adım gibi biliyorum. Siz yeri gelince kafa çeken ama domuz adını duyunca tövbe çeken iki yüzlülerden başkaları değilsiniz.Hocam hangi mezhebe göre alkol tüketilebiliyor?
Ne alaka kardeşim! Bazı mezheplere göre alkol tüketilebilir. Belki adam Kadir Gecesi'ni alkol içerek kutluyor seni ne alâkadar eder. Herkes dinini senin kuralına göre yaşamak zorunda mı? Gereksiz duyar kasıp her fırsatta gereksiz İslam savunuculuğu yapıyorsunuz ve insanları nefrete sürükleyip bir ayrım oluşturuyorsunuz. Bence suç işleyen kişiler onlar değil de, sizin gibi havadan nem kapıp insanları nefrete sürükleyen bağnazlar.
Mevcut yasalara tabii ki uyulur yoksa ceza alırsınız zaten. Ama hakaret yasaklarının doğru olmadığını düşünüyorum. Hakaret, fazla muhalif düşüncelerin dile getirilmesidir. Fiziksel bir olaya dönüşmediği sürece kimseye bir zararı yoktur. Dolayısıyla suç olması da mantıklı değildir.Kişisel düşünce ile olmuyor bu işler. Her devletin kendine ait yasaları var. Vatandaşı olduğun ülkenin kurallarına uymak zorundasın. Uymuyorsan, ya cezasını çekeceksin ya da hakaretin suç sayılmadığı ülkelere gideceksin. Böyle bir ülke var mı peki? Sanmıyorum. Hakaretin de temel insani hak olduğunu düşünmekte ilginç bir kafaymış.
Öncelikle "sizin her doğru bildiğiniz doğru, her kuralınız da kural değil" demişsin, evet her doğru kabul ettiğim doğru olmayabilir. Ancak bu konuda nesnel bir durum var. Adamın yaptığı şey yanlış! Ayrıca nereden biliyorsun aynı hassasiyeti farklı din ve inanışlara göstermediğimi? Müneccim misin sen? Ayrıca terbiyesizlik yapma, iki yüzlü diyecek adam mısın sen bana? İslam düşmanlığınız yüzünden aklınızın köreldiğini söylemiştim.Hanefi mezhebine göre sarhoş edilmeyecek kadar tüketilebilir ama siz konuyu yanlış anladınız. Ben bu konudan örnek vererek farklı bir konuya değindim. Söylemek istediğim şey, sizin her doğru bildiğiniz doğru, her kuralınız da kural değil. Siz alkol haramdır derken başkası değil diyor anlayacağınız. Sorun sizin bu olayı kişiselleştirip insanları nefrete sürüklemeniz. Aynı hassasiyeti farklı din ve inanışlara göstermediğinizi adım gibi biliyorum. Siz yeri gelince kafa çeken ama domuz adını duyunca tövbe çeken iki yüzlülerden başkaları değilsiniz.
Kulaktan dolma bilgileri satmak yerine git biraz kitabını oku ve mezheplerini araştır. Kuranın hiç bir yerinde içkinin haram olduğu doğrudan geçmez.Söz konusu İslam dini ise hiçbir kaynakta içkinin caiz olduğuna dair delil bulamazsınız. Hani Müslüman'lar içki içiyor mu derseniz evet içenler mevcut. Fakat bu onların kendi kişisel tercihleri. Bu arkadaşlar inanıyor veya inanmıyor çok önemli değil. Önemli olan yaptıkları fiili önemli bir gece de ve o geceye vurgu yaparak yapmaları. Kuranda içki kesinlikle açıkca yasak olan bir fiil. Buna caizdir diyen her kimse veya hangi meseb ise İslam'la alakası yoktur. (içki ve domuz eti sadece zaruret halinde tüketilebilir. Ve miktarı da ölmeyecek kadardır. Ve yine bunun mekanı da günümüz şehir ve kasabaları değil açık arazilerdir. Mesela dağ başında insanın olmadığı, birilerinden bir kap su veya yemek isteyecek imkanın olmaması durumundadır.) Bir konuda bilgi sahibi değilseniz ya susun veya o konu hakkında bilgi edinip konuşun.