Pegatron H36ST Laptopun BIOS ayarları kilitli olması

Empadyns

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
BM Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım için geçenlerde 2 adet 4GB'lık RAM aldım 1333MHz'lik. Ama anakartım taktığımda RAM'leri görmedi. Görmemesinin sebebi uyumsuzluk değil çünkü CPUID programında gerekli özelliklere bakıp aldım. Bu yüzden sorunum BIOS'un eski sürüm olması dedim çünkü 2008'den kalma bir modeli kullanıyordum. Ben de en güncel BIOS'u Casper'dan alıp bootable yöntemiyle yükledim. Sonrasında RAM'leri taktığımda anakartım yine görmedi. BIOS ayarlarında mhz yükseltmek istedim. Çünkü 1067 MHz gösteriyordu normalde takılı RAM'lerimi. Oysa CPUID programında MHz'yi 2 ile çarptığımda 1333 çıkıyordu. Ordaki 1067 MHz'yi 1333 yaparsam sorunum çözülür diye düşünüyorum. Ama BIOS ayarlarına girdiğimde özelliklerin hepsi sönük gibi duruyor. Yani üzerlerinde işlem yapamıyorum kitliler. BIOS pilini çıkarıp tak dediler öncesinden başka yerlerde. Bir kere sökiyim dedim bilgisisayarı geri zor topladım neredeyse bilgisayarı kaybediyordum. O yüzden BIOS pilini çıkarmak dışında başka yöntem var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.

Laptop Özellikleri:

Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin ayarları laptopta yapamazsın, yapmana da gerek yok.
İşlemcin RAMi maks. 1066'da çalıştırabiliyor zaten:Intel® Core™ i5-450M Processor (3M cache, 2.40 GHz) Teknik Belgeler
Masaüstü PC mantığıyla yapamazsın.


Madem konu açtın eski RAM'e ait CPU-z SPD sekmesine ait ekran görüntüsünü ekle.
Yeni aldığın RAMlerden birini eski RAM ile takınca sistem açılıyorsa onun için de aynı şeyi yap. Yoksa parça numarasını gösteren etiketin fotoğrafını ekle.
 
Dediğiniz şekilde RAM'leri 1 tane eski 1 tane yeni olcak şekilde her türlü denedim (yani eski RAM altta yenisi üstte ya da eski olan üstte yenisi altta) ama sistem başlamadı windows başlatılıyordan sonra reset çekti durmadan. Yani yeni RAM'in CPUID'deki ss'ini yollayamıyorum. Eskisinin (şuan takılı olan) SPD'si bu
Slot 1:
123123123.jpg

Slot 2:
Adsız.jpg

Bu da yeni RAM'in etiketi:
Adsız2.jpg
 
Özellikleri örtüşen RAMler almışsın ama özelliklerin aynı olması uyumluluğu garanti etmiyor.
Sendeki durum da bu şekildedir şayet RAMler arızalı ya da sahte değil ise.
İnternetten aldıysan 2 hafta içinde cayma hakkını kullanabilirsin.

Benim tavsiyem, bir sonraki denemende üzerinde toplamda 16 çip olan(2R) RAMleri denemen yönünde.
 
Maalesef ürünümün iade süresi geçti. İade etmek istedim uyuşmadığı için. Kargoya verdim fakat kabul etmediler iademi ambalajını açtığım için. Şuan keşke şikayet edip hakkımı arasaydım diyorum. 100 küsür liram boşa patladı :/

Ama çok fazla bilgim olmadığı için suçun benden mi kaynaklı yoksa ürünle mi kaynaklı olduğunu bilemedim. Cahil olmanın zararları ne yazık ki.

Peki ne yapıyım 2. elden satıyım mı bunları yoksa elimde dursunlar mı? Yani bir şekilde yararlanamaz mıyım bunlardan ? :)
 
Açman problem değil ambalajını vs. muhafaza ettiysen, insanlar laptop bile iade ediyor. Bilinen bir siteden aldıysan hepsiburadan.com gibi şikayet edebilirsin, x bir yerden aldıysan uğraşırsın.
Senin makinanda çalışmayan şeylerden nasıl yararlanabilirsin?
 
Ambalajı şuan yanı başımda duruyor. İade süresi geçtiği halde iade edebilir miyim şuan? Öyleyse yarın bile kargoya verebilirim. Hepsiburada'dan aldım bu arada.
 
İade süresi geçtiyse olmaz, ama süre içinde uygun şekilde iade yaptıysan ve satıcı almadıysa HB'ya bildir belki çözerler.
Yok satıcı zaten HB'nın kendisi diyorsan uğraşman gerek, eğer öyle ise biraz daha araştırıp sonrasında dediğime paralel bilgilere ulaşırsan şikayetvar.com'a şikayet açabilirsin.
 
İade koşullarında 14 gün içinde iade hakkım olduğu ve iade şartlarında bilgisayar parçalarının ambalajları açıldığında 2. el durumuna düştükleri için iade edemeyeceğim söyleniyor. Ama Şikayetvar.com'da benzer şekilde itirazlar yapılmış (iade vakti içerisinde) ve iadesini almış itiraz eden kişiler. Şimdi ben de bir şikayet yazıyorum yorum geldiğinde kargoyla göndericem ürünü. Umarım iade edebilirim. Belirtiyim bu arada ürünün sahibi Hepsiburada.com
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı