Xeon işlemciyle görüntü almak istiyorsanız modlu BIOS kullanmak zorundasınız. Sistemi değiştirmenize gerek yok, sadece elinde Core2Quad işlemci olan bir bilgisayarcıya gidip Xeon işlemcilere uygun BIOS modunu yüklerseniz Xeon E5450 ile görüntü alıp istediğiniz gibi sistemi kullanmanız mümkün. Bu işlemciler normal BIOS ile çalışmıyorlar.
Arkadaslar simdi size şöyle anlatayim bozulan pcdeki ram 6 gb idi 1333mhz bana bu yuzden ddr 3/ddr2 yi birlikte barındıran bi anakart lazim heralde bu arada butcem en fazla 150 tl normalde 300 tl idide monitorumde bozuldu aksilik iste ayni anakarttan internette 90 tlye buldum almami onerirmisiniz cunku bios guncellemeden once pc gayet guzel çalışıyordu
Arkadaslar simdi size şöyle anlatayim bozulan pcdeki ram 6 gb idi 1333mhz bana bu yuzden ddr 3/ddr2 yi birlikte barındıran bi anakart lazim heralde bu arada butcem en fazla 150 tl normalde 300 tl idide monitorumde bozuldu aksilik iste ayni anakarttan internette 90 tlye buldum almami onerirmisiniz cunku bios guncellemeden once pc gayet guzel çalışıyordu
Hocam son durum nedir ? Bende XEON X5460 - HD 7850 'li bir sistem toplamayı düşünüyordum da arkadaşlar 150 watt olduğu için Pegatron İPM41'de sıkııntı çıkartabilir dediler sizin bu konuda bir bilginiz var mıdır.
Ve yukarda @Plyra 'nın dediğini denediniz mi ?
Senin anakart BIOS güncellemden sonra açılışı PCI-e-PCI olarak veya PCI-Onboard olarak seçti ise görüntü gelmez. BIOS'u resetleyerek eski haline getirebilirsiniz? Veya ekran giriş yerini değiştirin. Onboard- PCI-e kombinasyonlarını deneyiniz. Veya BIOS dosyası hasarlıdır. Güncellemede de sıkıntı olmuş olabilir.
Aynı anakarttan bende de var. Lakin bu da Onboard VGA'dan görüntü vermiyor. Ama Windows açılıyor ve ses geliyor açılış sesi. PCI-e slotunda sıkıntı yok. Bir de dikkat ettim onboard VGA PC fişte iken açık değilken bile 9, 12, 13, 14, 15 pininde 4 Volt görünüyor. Normalde voltaj olmaması lazım. Sağlam çıkışta sadece 9, 12, 15. pinde 5 Volt olması gerek. O da PC açıkken. ATI ekran kart sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Yükleme sırasında hard disk arıza olabilir. Hard diskim sağlam. Muhtemelen güney köprüsü arızası.
P33 combo anakart da iyidir. Combo anakart önermem.
Onu yerine bu daha iyidir.
Çok RAM, çok sıkıntı.
Çok RAM slotu da çok sıkıntı demektir.
Anakartı değişmekle en iyisini yapmışsın. Bu Pegatron galiba ASUS'un yan sanayisi ve fason üretim yapıp etiket çakıyorlar üstüne. Zira hiç Pegatron logolu bir BIOS görmedim. Casper gibi firmalar kendi logosunu koyup satıyorlar.
Anakart kayıt yaparken sıkıntı çıkarıyor. Kaydederken "yer yok" hatası veriyor olmasına rağmen. Bu anakartta voltaj sorunu var galiba.
Pegatron IP41M-D3 Anakartta Voltaj Sorunu. resimde de görüldüğü gibi voltajlarda sıkıntı var. 5 volt 6 ya yakın ama multimetre 5.0 ı gösteriyor. diğer 12v -12 v