PEGATRON IPMSB-LGT BIOS Güncellemesi

En son verdiğimi yüklemeniz lazım diğeri uyumsuz.
İlk olarak usb bootable edeceksin. Sonra verdiğim rar içinde 2 adet rar var, bunların içindekileri usb belleğin içine at. Ek olarak verdiğim rar'ın içinde bu dosyayı da usb belleğine at: IPMSB-LGT-0108.ROM Belleğe attığında rom dosyasının adını şu şekilde değiştir: IPMSB108.ROM
Anakart üzerinde resimde gördüğün gibi o adda pini 1/2 şeklinde olacak şekilde ayarla. Usbile boot edip 98 ekranına şu komutu yaz: fpt -f IPMSB108.ROM
İşlemin kesin tamamlandı ise bilgisayarı yeniden başlat ve bios'a gir. Bu sırada değiştirdiğin pini 2/3 olacak şekilde değiştir.

Arkadaşlar tekrardan merhaba. Anakart bios güncellememi bugün gerçekleştirdim. Güncelleme ile biosta yeni bir özellik ya da ek bulunmuyor. Yine kısıtlı değiştirme seçenekleri mevcut. h67 çipsetin üretim defektli olmasına bağlı olarak 6 sata port un sadece iki tanesi kullanılabiliyor.

Yeni aldığım ramlar 2 * 4gb ddr3 1333 önceki iki ramla uyuşmuyorlar gibi. Bios güncellemesi öncesinde olduğu gibi mavi ekran hatası almıyorum ama bilgisayar hızlanacağına yavaş gibi. Belli ki bir yerde bir sorun var. Ben sorun anakartta diye düşünüyorum. Sonuç hazır bilgisayarlardan kaçının. Bunlara ek olarak BIOS güncellemesi sonrası CMOS ayarlarınızı sıfırlayın.

Sıfırlamadığınız takdirde çok yavaş boot windows açılırkenden reset vb gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Murat5038'e katkılarından dolayı teşekkürler. 108 den sonra elinizde yeni güncelleme varsa burada paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncelleme sonrası MAC adresim: 00:00:00:00:00 şeklinde değişti. Bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

Maalesef bundan daha günceli yok. Zaten konu gördüğün gibi yeni en yeni bios bu. Sorunlar hala devam ediyorsa yeni anakart alman daha doğru olur. Tabi değer mi o sana kalmış.
Bios güncelleme sonrası MAC adresim: 00:00:00:00:00 şeklinde değişti. Bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

Mac changer ile değiştirebilirsin.
Elinizde Casper orjinal IPMSB-LGT-CASP-0100 orjinal bios dosyası mevcut mu acaba? Geri dönüş yapmak istersem eğer.

Yukarda bahsettiğim sorun için çözüm:
Öncelikle Rufus adlı programdan MS-DOS bootable disk oluşturuyoruz.
Ekte verdiğim tüm dosyaları kök dizine çıkarıyoruz. ASRock > Support > MAC Tool Download
MAC.INI dosyasında [MACOUI] satırını buluyoruz.
MACOUI2=00138F girdisindeki 00138F kodunu kullanacağınız mac adresinin ilk altı karakteri olarak değiştirin.
Kaydedin.
Flash diskinizden boot alın.
ilk pencerede ENTER e basın.
Ardından MACU C 089E01332G69 komutunu 089E01332G69 yerine kendine MAC adresinizi yazarak enterleyiniz.
MAC adresiniz değişmiştir.

O biraz uzun olmuş :) Dediğim programla tek tıkla değiştirebiliyordun.

Maalesef ancak şuan müsait değilim bir ara hatırlatın kontrol ederim.

Burada paylaştığınız bios versiyonu IVY Bridge işlemcileri desteklemiyor. Öncekiler de desteklemiyor. Pek çok forum gezdim ancak ne kadar uğraştımsa da mod layıp işlemciyi desteklettiremedim. Bu yönde bir bilginiz var mı? Ya da ivy bridge destekleyen bir pegatron bios?

Ben zaten desteklesin diye vermedim. Günceli istediniz günceli verdim. Bundan daha günceli yok.
Çok teşekkür ederim önceki paylaşımlar için. Beni yanlış anladınız sanırım. Modlama konusunda bir bilginiz var mı diye sordum. Size mesajımdan sonra bazı yararlı kaynaklar buldum. Kendi çabalarımla modladığım biosu ve casper in orjinal bios unu da ekliyorum. Arşiviniz varsa ekleyin. Modlu bios u IVY bridge işlemci ile deneyip bana dönüt verir misiniz? Teşekkürler.
Orjinal Casper: Dropbox - MBD.PG-IPMSB-GS-H67-4.rar
Modifiye: Dropbox - mod_bios.bin

Modlu bios'u IVY bridge işlemci ile deneyip bana dönüş verir misiniz?
Ben nasıl deneyeceğim? Bende o anakart yok ki. Ayrıca bilmediğiniz şekilde modlamalar yüksek ihtimal anakart çökmesine yol açar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı