Daha fazla
En son verdiğimi yüklemeniz lazım diğeri uyumsuz.
İlk olarak usb bootable edeceksin. Sonra verdiğim rar içinde 2 adet rar var, bunların içindekileri usb belleğin içine at. Ek olarak verdiğim rar'ın içinde bu dosyayı da usb belleğine at: IPMSB-LGT-0108.ROM Belleğe attığında rom dosyasının adını şu şekilde değiştir: IPMSB108.ROM
Anakart üzerinde resimde gördüğün gibi o adda pini 1/2 şeklinde olacak şekilde ayarla. Usbile boot edip 98 ekranına şu komutu yaz: fpt -f IPMSB108.ROM
İşlemin kesin tamamlandı ise bilgisayarı yeniden başlat ve bios'a gir. Bu sırada değiştirdiğin pini 2/3 olacak şekilde değiştir.
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Anakart bios güncellememi bugün gerçekleştirdim. Güncelleme ile biosta yeni bir özellik ya da ek bulunmuyor. Yine kısıtlı değiştirme seçenekleri mevcut. h67 çipsetin üretim defektli olmasına bağlı olarak 6 sata port un sadece iki tanesi kullanılabiliyor.
Yeni aldığım ramlar 2 * 4gb ddr3 1333 önceki iki ramla uyuşmuyorlar gibi. Bios güncellemesi öncesinde olduğu gibi mavi ekran hatası almıyorum ama bilgisayar hızlanacağına yavaş gibi. Belli ki bir yerde bir sorun var. Ben sorun anakartta diye düşünüyorum. Sonuç hazır bilgisayarlardan kaçının. Bunlara ek olarak BIOS güncellemesi sonrası CMOS ayarlarınızı sıfırlayın.
Sıfırlamadığınız takdirde çok yavaş boot windows açılırkenden reset vb gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Murat5038'e katkılarından dolayı teşekkürler. 108 den sonra elinizde yeni güncelleme varsa burada paylaşır mısınız?
Son düzenleyen: Moderatör: