En son verdiğimi yüklemeniz lazım diğeri uyumsuz.
İlk olarak usb bootable edeceksin. Sonra verdiğim rar içinde 2 adet rar var, bunların içindekileri usb belleğin içine at. Ek olarak verdiğim rar'ın içinde bu dosyayı da usb belleğine at: IPMSB-LGT-0108.ROM Belleğe attığında rom dosyasının adını şu şekilde değiştir: IPMSB108.ROM
Anakart üzerinde resimde gördüğün gibi o adda pini 1/2 şeklinde olacak şekilde ayarla. Usbile boot edip 98 ekranına şu komutu yaz: fpt -f IPMSB108.ROM
İşlemin kesin tamamlandı ise bilgisayarı yeniden başlat ve bios'a gir. Bu sırada değiştirdiğin pini 2/3 olacak şekilde değiştir.
Bios güncelleme sonrası MAC adresim: 00:00:00:00:00 şeklinde değişti. Bir öneriniz var mı? Teşekkürler.Maalesef bundan daha günceli yok. Zaten konu gördüğün gibi yeni en yeni bios bu. Sorunlar hala devam ediyorsa yeni anakart alman daha doğru olur. Tabi değer mi o sana kalmış.
Elinizde Casper orjinal IPMSB-LGT-CASP-0100 orjinal bios dosyası mevcut mu acaba? Geri dönüş yapmak istersem eğer.Mac changer ile değiştirebilirsin.
O biraz uzun olmuşYukarda bahsettiğim sorun için çözüm
Maalesef ancak şuan müsait değilim bir ara hatırlatın kontrol ederim.Elinizde Casper orjinal IPMSB-LGT-CASP-0100 orjinal bios dosyası mevcut mu acaba? Geri dönüş yapmak istersem eğer.
O biraz uzun olmuşDediğim programla tek tıkla değiştirebiliyordun.
Maalesef ancak şuan müsait değilim bir ara hatırlatın kontrol ederim.
Çok teşekkür ederim önceki paylaşımlar için. Beni yanlış anladınız sanırım. Modlama konusunda bir bilginiz var mı diye sordum. Size mesajımdan sonra bazı yararlı kaynaklar buldum. Kendi çabalarımla modladığım biosu ve casper in orjinal bios unu da ekliyorum. Arşiviniz varsa ekleyin. Modlu bios u IVY bridge işlemci ile deneyip bana dönüt verir misiniz? Teşekkürler.Ben zaten desteklesin diye vermedim. Günceli istediniz günceli verdim. Bundan daha günceli yok.
Ben nasıl deneyeceğim? Bende o anakart yok ki. Ayrıca bilmediğiniz şekilde modlamalar yüksek ihtimal anakart çökmesine yol açar.Modlu bios'u IVY bridge işlemci ile deneyip bana dönüş verir misiniz?