Pegatron IPXSB-H61 2206 BIOS Güncelleme

Çin ve Rus forumlarını dolaştım. 2206 versiyonunu yine de bulamadım. Ücretli forumlarda paylaşılan 8M Rev 1.02 için BIOS'lar var fakat ücretli üyelik gerektiğinden indiremiyorum. Elimde PCB'si yeşil renkli olan rev 1.03 için BIOS var fakat işte malum Casper'in Rev 1.02 sarı renkli anakartına BIOS bulamıyoruz. Casper 2206'yı verebiliyorsa, bende orijnal Casper seriali mevcut. Nereden istiyorsak gönderelim.

Elinde 0206 BIOS'u olan varsa upload edebilir mi? Bende Pegatron Logo'u 2202 versiyonu mevcut.
 
product-jpeg-500x500.jpg


Üç yıl önce bu konudaki yöntemi uyguladım. Anakart kesinlikle açılmaz hale geldi. Arkadaşın bilgisayarıydı. Ben de cebimden yeni anakart alıp taktım. Yeni ekran kartını kullanabildi. Geçenlerde elime resimdeki cihaz geçti bir yerden. Anakartı sakladığım yerden bulup BIOS çipini söktüm, bu cihaza taktım.

IPXSB-H61 2206.rar - Google Drive

RAR dosyasındaki IPXSBC.rom (yöntemdeki update2.bat ile yüklenen dosya) adlı dosyayı bu cihazla doğrudan çipe yazdırdım. Anakarta geri taktım çalıştırdım. Görüntü geldi fakat sürüm 2202 olmuştu. 2206 olması gerekirdi ama hiç yoktan anakartı kurtardık. İkinci elden parçalarını tamamlayıp ihtiyacı olan bir öğrenciye vereceğim. Bu arada cihazın linki;

CH341A
 

Dosya Ekleri

  • product-jpeg-500x500.jpg
    product-jpeg-500x500.jpg
    21,9 KB · Görüntüleme: 39
Biliyorum çünkü linke bile tıklamayıp okumadığınız link içinde 2206 sürümünü vermişim. Türkiye'de 2206'yı ben tanıtmış biri olarak hiçbir yerde yok diyorsunuz bir de.

Yapamayanlar okumayı bilmedikleri için sizin gibi yapamıyor. Okuyanlar güzelce yapıyor.

Konuyu okumayıp üstüne okuduğunu iddia eden kişilere tavrımız budur. Çırak olarak görüyorsanız kendinizi ayrı mesele konuda çırak kelimesi geçmiyor. Kibarlıkla alakası yok olayın anlamadığınız yerlerin üstüne basıyoruz sadece.

Murat bey ben de BIOS'u dediğiniz şekilde güncelledim ama dosyanın anakart BIOS'una yansıyan ısmı 2202 olarak geliyor, dosya 2206 değil. Bunu Willem eprom programlayıcıyla da yaptım. 2202 olarak güncelliyor, 2206 değil.
Onları siz bileceksiniz yapan sizsiniz.
Verdiğiniz dosya 2206 değil zaten. Willem eprom cihazıyla da verdiğiniz dosyayı bastım. Anakartı açtı ama 2206 sürüm degil 2202 oldu. Milleti oyalıyorsunuz.
Pegatron IPXSB-H61 2206 BIOS Güncelleme
Okuyan kişi zaten doğru yapıyor. Cmos'u değiştirin zaten dediğimiz yok.
Bu BIOS'un güncellencikten sonra 2206 olduğunu gösteren resim var mı acaba? İçinden 2202 çıkıyor dosyanın. Basım işleminden sonra...
 
Bios sürümü: 2206
Tarih: 03.10.2012

Rar içindeki update oku belgesini okuyun. Belge içinde update 1 ve update 2 yazılanları, usb belleği bootable yapıp usb boot edip 98 ekranı geldiğinde belgede yazılan sıradaki şekilde update 1 yapıp bittiğinde update 2 yazılıp çalıştırılır. İşlem bittiğinde jumper'ı eski haline getirilip bios default yapmayı unutmayın.

İndirme bağlantısı: IPXSB-H61 2206.rar - Google Drive




Aynı yere yazacaksın.



Bu şekilde yapacaksın.



Yanlış yaptığın yer FLASH OVERRIDE jumper'ının yerini değiştirmiyorsunuz. Bu şekilde önceki konunda sorsa idin cevaplardık. Ancak bu gibi yanlışlarınızı açıkca yazmadığınızdan uğraşır durursunuz.

Burada hatalarını yazdım kontrol edin ve sadece bir konudan devam edin.
Konuyu hortlatıcam fakat hiçbir yerde bu 2206 sürümünü bulamadım. Buradaki linkte izin istiyor elinde 2206 sürümü olan var mı acaba? i5 3570k işlemcimi çalıştıramıyorum.
 
@Murat5038 Dosyayı herkese açar mısın?
Google drive eski bağlantıları yoksaymış açıktı normalde. Yeni şifreleme getirdiğinden eski bağlantılar böyle oluyor. Talep oldukça bakıyorum dosya duruyorsa yeniliyorum linkleri :)
Şuan yenilendi linkler konuda geçenler.

Konuyu hortlatıcam fakat hiçbir yerde bu 2206 sürümünü bulamadım. Buradaki linkte izin istiyor elinde 2206 sürümü olan var mı acaba? i5 3570k işlemcimi çalıştıramıyorum.
Bu tür eski ve desteği kesilmiş ürünler yrine yeni sistemlere bakmaya odaklansanız daha yararlı olur. BIOS güncellemesi olsa da işlemci destekleyeceği anlamına gelmez.
 
Son düzenleme:
Google Drive eski bağlantıları yoksaymış açıktı normalde. Yeni şifreleme getirdiğinden eski bağlantılar böyle oluyor. Talep oldukça bakıyorum dosya duruyorsa yeniliyorum linkleri :)
Şu an yenilendi linkler konuda geçenler.

Bu tür eski ve desteği kesilmiş ürünler yrine yeni sistemlere bakmaya odaklansanız daha yararlı olur. BIOS güncellemesi olsa da işlemci destekleyeceği anlamına gelmez.

Dosya açılmış, indirdim. Fakat bu da Byruno'daki dosya ile aynı. Güncellemeyi denemeye bile gerek yok. Nereden bulaştım ben bu pegatrona ya :/.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı