Pegatron IPXSB-H61 Anakarta GT 1030 Uydu

theoficcer

Decapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, bu konuyu gereksiz bulabilirsiniz. Hatta hatalı bir şekilde konu açtıysa yönetimden şimdiden özr diliyorum. Fakat ekran kartı seçimi sırasında anakartımla birçok sorun yaşadım ve bir türlü doğru sonuca ulaşamadım tamamen risk ile kart aldım. Bunun sonucunda bir konu açmak istedim.

Gigabyte GT 1030

BIOS işlemi yapamadığım anakartıma bu kart uymuştur. Anakartı ile sorun yaşayanlara belki bir yardımım dokunur.

Şefim merhaba aynı anakarta bende sahibim Intel Core 2600 CPU işlemcili 8 GB RAM destekli Casper marka bir bilgisayarım var. Bahsettiğiniz Gigabyte GT 1030 PCI-e 2.0 mı 3.0 mı fark ediyor mu bilgi verir misiniz BIOS güncelleme işlemi riskli olduğu için beceremeyeceğimi düşündüğüm için bu ekran kartından almak istiyorum.

Şefim merhaba aynı anakarta bende sahibim Intel Core 2600 CPU işlemcili 8 GB RAM destekli Casper marka bir bilgisayarım var. Bahsettiğiniz Gigabyte GT 1030 PCI-e 2.0 mı 3.0 mı fark ediyor mu bilgi verir misiniz BIOS güncelleme işlemi riskli olduğu için beceremeyeceğimi düşündüğüm için bu ekran kartından almak istiyorum.
Hocam sakın güncelleme yapmayın. İnternette güncellemesi başarılı olanı görmedim. Anakart 2.0 ama benim kartım 3.0 ve bir sorun çıkmadı. Hatta sizin için resimde ekleyeyim. Ayrıca anakartımız 16 veya 32gb ram destekliyor hocam. Benim ki şu an 12gb.

Dosya Ekleri

• 16741435109217893191958625394975.jpg
    16741435109217893191958625394975.jpg
    165,9 KB · Görüntüleme: 61
Hocam sakın güncelleme yapmayın. İnternette güncellemesi başarılı olanı görmedim. Anakart 2.0 ama benim kartım 3.0 ve bir sorun çıkmadı. Hatta sizin için resimde ekleyeyim. Ayrıca anakartımız 16 veya 32 GB RAM destekliyor hocam. Benimki şu an 12 GB.

Tamam şefim. Bu ekran kartı DDR5 değil mi kesin destekler mi acaba? İlk defa değiştireceğim ekran kartımı. Şu an AMD Radeon HD6510 var (1GB 128 bit) ekran kartı olarak. CS:GO falan oynuyorum ama yetersiz kaldığını hissediyorum. Bariz fark olur mu değiştirirsem eğer? 2. el alacağım ama piyasada ağırlıklı olarak 3.0 var size bir sorayım dedim hocam. Son olarak Gigabyte marka olması şart mı acaba MSI falan olsa destekleme konusunda sıkıntı olur mu? Teşekkür ederim.

Benim Pegatron IPXSB-H61 anakartımda pciexpress 2.0 mış baktım şimdi. Kardeşim bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim ya rica etsem. yeni bi ekran kartı takıcam ama çok tereddütteyim.

Son düzenleme:
Tamam şefim. Bu ekran kartı DDR5 değil mi kesin destekler mi acaba? İlk defa değiştireceğim ekran kartımı. Şu an AMD Radeon HD6510 var (1GB 128 bit) ekran kartı olarak. CS:GO falan oynuyorum ama yetersiz kaldığını hissediyorum. Bariz fark olur mu değiştirirsem eğer? 2. el alacağım ama piyasada ağırlıklı olarak 3.0 var size bir sorayım dedim hocam. Son olarak Gigabyte marka olması şart mı acaba MSI falan olsa destekleme konusunda sıkıntı olur mu? Teşekkür ederim.

Benim Pegatron IPXSB-H61 anakartımda pciexpress 2.0 mış baktım şimdi. Kardeşim bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim ya rica etsem. yeni bi ekran kartı takıcam ama çok tereddütteyim.
Hocam elinizdeki ekran kartını biliyorum muhtemelen benim eski kart. Bende uzun bir süre ekran kartsız bir şekilde kullandım. Benim ekran kartının aynısından satanlar var aslında garanti açısından onları alabilirsiniz. Bu anakart öyle sıkıntılı ki ekran kartı seçiyor özellikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü benim ekran kartım 3.0 olduğu halde 2.0 anakartta kullananiliyorum. Fakat msi veya başka bir marka olur mu inanın bilmiyorum. Ben de tamamen riskli bir şekilde aldım kartı.

Mesela ikinci el benim kartımdan şu var:

Gt 1030
Veya saha ucuza da bulabilirsiniz. Ama garanti olsun istiyorsanız bunu alabilirsiniz hocam.

Evet şefim aynı bilgisayar sanırım, ben de sizin ekran kartınızdan aldım bir arkadaşla görüştüm pazartesi günü gönderecek inşallah uyum konusunda bir sıkıntı yaşamam. Buradan sizi de bilgilendireceğim. İlginiz için çok teşekkürler... Son olarak performans konusunda eski kartınıza göre artış oldu mu acaba?

Evet şefim aynı bilgisayar sanırım, ben de sizin ekran kartınızdan aldım bir arkadaşla görüştüm pazartesi günü gönderecek inşallah uyum konusunda bir sıkıntı yaşamam. Buradan sizi de bilgilendireceğim. İlginiz için çok teşekkürler... Son olarak performans konusunda eski kartınıza göre artış oldu mu acaba?
Rica ederim hocam ne demek. Geri dönüşünüzü bekliyorum. Ayrıca param güvende ile yaptıysanız geri iade de verebilirsiniz. Alır almaz video da çekin. Performans konusunda ise neden daha önce almadım ki dedim. Dediğim gibi bir süre ekran kartsız kullandım eski ekran kartını da hatırlıyorum. Devasa farklar oldu. Gta 5, cs go, ets 2 gibi oyunları deneyimledim. Sonuçlar çok hoşuma gitti. Sizin işlemcinizde iyi güzel sonuçlar alırsınız diye düşünüyorum. Youtube'da çeşitli testleri var zaten ayrıca ram arttırmayı da deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam RAM değişimi de yapmayı düşünüyorum 8+8 GB yapmayı düşünüyorum. Bizim anakart 32 GB' a kadar destekliyor ama 1.333 MHz'den fazlasını desteklemiyor sanırım.

Teşekkür ederim hocam RAM değişimi de yapmayı düşünüyorum 8+8 GB yapmayı düşünüyorum. Bizim anakart 32 GB' a kadar destekliyor ama 1.333 MHz'den fazlasını desteklemiyor sanırım.
Bende 32 gb olarak gördüm ama emin değilim. 8+8 çift kanal güzel gider biraz fps artışı oluyor. Ben şu an 8+4 kullanıyorum hatta birisi 1600 mhz fakat 1333 olarak çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı