Pegatron IPXSB-H61 Sistem için ekran kartı tavsiyesi

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem özelliklerimi aşağıda verdim, bana uygun sistemim ile düzgün çalışacak bir ekran kartı geliştirmesi amacıyla tavsiye istiyorum. Mali durumum pek iyi sayılmaz o yüzden mümkün olduğunca az parça yenilememde fayda var yeni güç kaynağı gibi şeyler biraz sıkıntılı olur yani. Aklımda 2 ekran kartı var bunlar;
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Lütfen yardımınızı esirgemeyin şu anki ekran kartım çok düşük FPS veriyor. League of Legends gibi bir oyunda en düşük ayarlarda bile. Not:Önceden Adobe Radeon 4600 Series ekran kartım vardı 128bit 2GB. Hiç sorunsuz 150-170 FPS alıyordum normal ayarlarda şu an düşükte 50-60 zor alıyorum.
Sistem Özelliklerim
  • 1-Anakart
  • Marka: Pegatron
  • Model: IPXSB-H61
  • 2-İşlemci
  • Marka:Intel
  • Seri :Core i3 2nd Gen
  • Model:Core i3-2100
  • Hız :3.1GHz
  • 3-Güç Kaynağı
  • Quake LC-8350MX PSU
  • 4-RAM-Bellek
  • Bellek: 4GB
  • 5-İşletim Sistemi
  • Windows 7 Home Basic 64 Bit İşletim Sistemi
  • 6-Ekran Kartı: Zotac Geforce G210 1GB 64 bit DDR3 paylaşımlı ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
@Sinan Gündüz Öncelikle şunu sorabilirmiyim benim sistemim DDR3 kaldırıyor diye bilgilendirildim bilgisayarcı tanıdığım tarafından. DDR5 ekran kartını benim sistemim nasıl kaldıracak? Birde 2 GB 128bit ekran kartı 375 TL küsür gözüküyor internette 750 TI ben 4GB 128Bit ekran kartına 315TL ödüyücem öyle biraz kazık yemiş gibi hissettirir açıkcası yeni nesil ekran kartı olsa dahi hız derecesi hemen hemen aynı olması lazım yanılıyorsam bilgilendirin lütfen.

Not: Tavsiyelere açığım ne kadar çeşit o kadar iyi en ucuza en mantıklı performansı almaya çalışacağım. Yardımlarınızı esirgemeyiniz lütfen.(Herkesin sıkıntılı eski bir bilgisayar ile deneyimi olmuştur, yeni bilgisayar toplayana kadar bazı oyunlarda en azından düzgün fps ve oynanabilirlik peşindeyim (PUBG oynayabilirsem süper olur özellikle :D imkansız gibi görünüyor biraz göze sanırım ama olursa sevinirim cidden))

GDDR bellek ekran kartı belleğidir. Senin sistem DDR3 diye GDDR5 almamak saçmalık olur, çünkü ikisi aynı değildir. Ekran kartı belleği ayrı, RAM belleği ayrı.

@112163 Şimdi bildiğim kadarıyla PCI-e var ve ona takılıyor ekran kartı bu anakart'da ve watt gücü karşılanıyorsa her tip ekran kartını takabilirim mi demek oluyor bu uyumsuzluktan dolayı çalışmama olayından biraz tırsıyorum açıkcasıda o sebeple aynı tipte ddr seçmek gibi bir cahillik yaptım sanırım dikkat etmem gereken 1-2 detayı anlatırmısın ekran kartı seçerken bu olmaması için?

@112163 Şimdi bildiğim kadarıyla PCI-e var ve ona takılıyor ekran kartı bu anakart'da ve watt gücü karşılanıyorsa her tip ekran kartını takabilirim mi demek oluyor bu uyumsuzluktan dolayı çalışmama olayından biraz tırsıyorum açıkcasıda o sebeple aynı tipte ddr seçmek gibi bir cahillik yaptım sanırım dikkat etmem gereken 1-2 detayı anlatırmısın ekran kartı seçerken bu olmaması için?
Aynı anakarta R7 250 1GB GDDR5 takmıştım zamanında ve ekrana görüntü gelmemişti. İşlemci Pentium G840'tı. Aynı sorunu yaşar mısınız bilmiyorum.

Bilgili süper moderatör'lerden biri aydınlatırsa sevinirim gedik35'de sorun yaşamış gdr5 ekran kartıyla

Neticede bilgisi iyi olan bir kişi yardımcı olabilir mi rica etsem?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı