Pegatron IPXSB-H61 sistem upgrade

tarkanbeyaz

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

2012 senesinde direk Casper'dan aldığım bilgisayarımı vaktinin geldiğini düşünerek güncellemek istiyorum. Alırken kendim mi toplasa idi diye düşündürse de hakkını vermek gerekir şimdiye kadar tek sorun yaşamadım. Oynamayı düşündüğüm bir çok oyunu da gayet sorunsuz fps sorunu yaşamadan oynadım ve hala da oynatıyor.. Ancak Gta V ve Witcher Wild Hunt gerçeği ile karşı karşıyayım ve bu oyunları her nasıl olsa oynayacağım içinde artık harekete geçmem gerekiyor..

• Pegatron IPXSB-H61
  • i5 2500k 3.3 GHz
  • 8gb ram
  • AtiRadeon HD 6750
  • 350watt güç kaynağı

Görmüş olduğunuz sisteme kendi kısıtlı bilgim ile ilk başta ekran kartını değiştirip SSD ekleme amacındayım. Ardından da işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum. Bir de yeni bir monitör şart tabii. Onun içinde bir öneri bekliyorum. Son olarak da Windows 7'den W10'a geçmeli miyim?

Bu konularda beni aydınlatacağınıza eminim; Şimdiden teşekkür ediyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
PEGATRON IPXSB-H61 BIOS ve sürücü | Technopat Sosyal
İlk olarak bios güncelle.
O anakartı bence ekran kartını almadan önce değiştir. 1150 soket bir sisteme geçin. Ardından ekran kartını ve PSU'yu düşünün.

Fikrimi başkası değiştirmeden önce kısıtlı bilgimle ben de anakartımı değiştirmek istedim. Oyun için uygun anakart ve ekran kartı önerebilecek arkadaşlar var ise sevinirim. Ayrıca işlemcinin gideri nedir? :)

İlk önce ekran kartını değiştirin. İşlemciniz gayet yeterli turbo boost ile de 3.7 GHz'ye çıkarın. Bütçenizi yazarsanız iyi tavsiyeler verilebilir.

Bütçem 2000tl'ye kadar çıkabilir ama yinede f/p ürünleri tercihtendir.. Tabi oyun delisi bir adam olarak düşünürseniz her türlü çılgınlığa erişebilecek kapasitedeyimdir aklımı çelmeye görün. Valla kısacası az para harcayım istiyorum ama sonuç olarak da alacaksam da iyisi olsun. Beni uzun süre uğraştırmadan gitsin diyen biriyim.

@tarkanbeyaz İsterseniz şöyle bir şey yapabilirsiniz;

Anakart: ASUS H61M-PRO, H61, LGA1155, DDR3-1600MHz, Anakart Fiyat= 157,33 TL
Ekran Kartı: GIGABYTE GTX 970 WindForce OC, 4GB, GDDR5, 256 bit, Fiyat: 1.321 TL Fiyat= 1.321 TL
PSU: Cooler Master Rs-600 G 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar Fiyat= 280,33 TL
SSD: http://www.eksenbilgisayar.com/urun/samsung-850-evo-mz-75e250bw-25-250-gb-sata-solid-state-drive.aspx Fiyat= 393,12 TL

Toplam Fiyat= 2151,45 TL (Sisteme SSD dahil.)

Not: • Sisteme işlemci alman bence mantıksız olur zaten elinde sağlam bir işlemci bulunuyor onu kullanmanız bütçenize çok katkıda bulunacaktır.
• Asus "H" ibareli Anakartlar da Overclock yapılabilmekte ve sizin işlemcinizinde çarpan kilidi açık.
• Sisteme SSD'yi 120GB olarak da alabilirsiniz örneğin; SAMSUNG 850 Evo, MZ-75E120BW, 2.5'', 120 GB, SATA, Solid State Drive tercih ederseniz toplam fiyat=
2005,48 TL olur.

Murat Hocam, overclock yapilmayan islemciye, overclock yapilabilen (yapilabilecek) anakart koymussunuz. Size yakistirmadim. Yanlis bilgilendirme dolayisiyla 1 ay uzaklastirildiniz. :D :LOL:
OC yapsın diye işlemciyi eklemedim ki onu nereden çıkardın. İleride OC isterse ve parası olursa işlemciyi yükseltir boşa anakart masrafı çıkmaz. Çoğu kişi bunları düşünmüyor maalesef.

Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.. Sanırım beni memnun edeceğini düşündüğüm gtx970 ekran kartını alacağım kafamı karıştıran 2 şey var..
1) Hangi markanın alayım? Asus strix teknolojili mi? Zotac mi? Msi mi?
2) Dx12 teknolojisi ile Amd kartların artan performansını göz ardı etmeliyim?

Ayrıca ekran kartını almam ile anakart değiştirmem gerekiyor. Sanki akabinde de iyi bir güç kaynağı şart oluyor gibi. Bunları sıra ile alacaktım ama birlikte almam gerekli. Son olarak iyi bir monitör önermenizi rica edip, Windows 10'a geçmeli miyim sorusunu soracağım.

Edit: Sormayı es geçtiğim bir nokta da; parçaları Amazon'dan getirtsem nasıl olur? Tavsiye eder misiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı