- Makaleler
- 1
FreeBSD kurmak hiç zor değilVay arkadaş, biz ise BSD kurmaya korkalım.
Başlığa cevap, TempleOS. Trajik bir hikayesi olan işletim sistemi.
FreeBSD kurmak hiç zor değilVay arkadaş, biz ise BSD kurmaya korkalım.
Belki Pardus'u duymuşsunuzdur. Linux tabanlı olsada yinede ülkemizde yapıldı.
![]()
Pardus - TÃBİTAK ULAKBİM
www.pardus.org.tr
Pardus hiç zevkli değil, Fedora Linux kullanın, bana göre en iyisi.Pardus mu yüklesem Parrot mu bilemedim.
Bir ara denerim bakalım.FreeBSD kurmak hiç zor değilXorg'u kurduktan sonra geriye bir şey kalmıyor nasıl olsa.
Başlığa cevap, TempleOS. Trajik bir hikayesi olan işletim sistemi.
Pardus hiç zevkli değil, Fedora Linux kullanın, bana göre en iyisi.
Bir ara denerim bakalım.
Eğer Fedora, Xorg yerine Wayland kullanmaya devam ediyorsa kullanılmaz.(Wayland yeterince gelişmedi daha.)Fedora Linux kullanın, bana göre en iyisi.
Açık kaynaklı yazılımı herkes farklı şekillerde şekillendiriyor çünkü.Hocam bu Debian, Red Hat, Fedora, Ubuntu ve dahası neden ayrı ayrı da tek bir çeşit değil?
Yapımcılar farklı, mesela Ubuntu Debian tabanlıdır. Yapımcılar aynı kişiler olsa hepsi aynı olurdu, hem bazılarının kullanım amacı da çok farklı, mesela Red Hat ofis gibi işler için çok verimli iken Fedora ev kullanımı için elverişli. Uzun süredir Linux kullanmıyorum da hem, çok iyi bir açıklama yapamam yani.Hocam bu Debian, Red Hat, Fedora, Ubuntu ve dahası neden ayrı ayrı da tek bir çeşit değil?
SAF UNIXVay arkadaş, biz ise BSD kurmaya korkalım.
Ayni olsaydi acik kaynak olmasinin anlami olmazdi.Hocam bu Debian, Red Hat, Fedora, Ubuntu ve dahası neden ayrı ayrı da tek bir çeşit değil?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.