Pek bilinmeyen Türk devleti: Afşarlar

Narqo

Hectopat
Makaleler
2
Afşar devleti 1736 yılında nadir han Afşar tarafından kuruldu. İran'da hüküm süren son Türk hanedanıdır. En parlak çağını nadir şah devrinde yaşadı, çok büyük bir alana yayıldı. En parlak zamanında Irak, Azerbaycan, İran, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan, Gürcistan, Dağıstan, katar ve Çeçenistan'ı yönetiyordu. Nadir Şah'ın yeğeni tarafından katledilmesinin ardından büyük taht kavgaları yaşandı bu taht kavgalarının sonunda bağımsızlığını kaybetti ve kaçarlar tarafından 1796 yılında yıkıldı.

Şahlar:
Nadir şah 1736-1747
Adil şah 1747-1749
İbrahim şah 1747-1749(İran)
Şahruh şah 1750-1796 ( dürrani vassalı)

Başkent: Meşhed.

Hüküm yılları: 1736-1796
Dil: Türkçe, Farsça.

En geniş sınırlarıyla afşar devleti:
Nadir Şah'ın portresi:

Dosya Ekleri

• Revised_Map_of_the_Afsharid_Empire.png
    Revised_Map_of_the_Afsharid_Empire.png
    49,1 KB · Görüntüleme: 142
  • indir.jpeg
    indir.jpeg
    9 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık hocam. Yazınızı okuyunca dünya hayatının ne kadar gelip geçici olduğunu daha iyi anladım. Kime kalmış mal mülk dünya😕

Devleti sadece kısaca tanıtmak maksatlı açtım. İleride İran'daki Türk Devletleri'nin tarihi adı altında detaylı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum.
Öyle birşeyde çok kaynak vermen lazım uzun sürer bence, profil resminde Enver Paşa var demekki Enver Paşa'yı iyi biliyorsundur Enver Paşa ile alakalı konular açsanda iyi olabilir.

Öyle birşeyde çok kaynak vermen lazım uzun sürer bence, profil resminde Enver Paşa var demekki Enver Paşa'yı iyi biliyorsundur Enver Paşa ile alakalı konular açsanda iyi olabilir.
Enver paşa konularında çıkacak kaosu düşünemiyorum. Hala 90 bin propagandasına inanan şahıslar var.

Enver paşa konularında çıkacak kaosu düşünemiyorum. Hala 90 bin propagandasına inanan şahıslar var.
Valla hocam Abdülhamid ile alakalı konu açınca bende pişman oluyorum, nedense direk beni suçluyorlar Abdülhamidi sevmiyor vs vs diye :D

Valla hocam Abdülhamid ile alakalı konu açınca bende pişman oluyorum, nedense direk beni suçluyorlar Abdülhamidi sevmiyor vs vs diye :D
Enver Paşa ile konu açınca ondada aynı olabilir belki, Enver Paşa ile alaklı pek bilgim yok, olsa açacağım konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı