lazrail61. 1717
Hectopat
Daha fazla
Hocam o zaman Türk'ler ve Moğollar aynı atadan geliyor diyebilir miyiz?Evet Türkler tarihi belge de var. Han-shu, Chou-shu , Sui-shu vs. Çin hanedan kayıtları Asya Hunlarının hanedanının Türkçe konuştuğunu ve Türklerin onların devamı olduğunu yazar. Arkeogenetik araştırmalarda son 5-6 yılda bunu kesinleştirdi zaten. Asya Hunlarının elitlerinin genetik mirası bariz ön-Türklerden geliyor. Zaten Asya Hunlarının genetik mirası da Göktürklerde çok yüksek özellikle doğu Göktürkler %70+ civarı Asya Hunlarıyla benzer modelleniyor. Ayrıca Asya Hun elitlerinin de baba soy hatları en çok bugün Türk halklarında devam eder. Moğollarda ve diğer halklarda çok daha az var.
Bende tıpkı sizinki gibi birşey duymuştum. Kesin bilgi değilmiş fakat hem Türk hemde moğol karışımı bir devletmiş.Asya Hun Devleti kaynaklarda Xiongnu olarak geçiyor ben zamanında araştırdığım zaman Çinli kaynaklarda bunun ilk Türklerin içerisinde bulunduğu bir Orta Asya devleti olduğunu gördüm. Tabi o zamanlar Türk ismini tam kullanmasalar bile yani daha ileride Orhun kitabelerinde görebiliyoruz yapılan çalışmalarda bölge halkının dna yapısının ve konuştukları dilin eski Türkçe ile çok benzer olduğu da kaynaklarda yazıyor. Muhtemelen buradan şu çıkarımı yapabiliriz Türk boylarının çoğunlukta olduğu bir Orta Asya göçebeleri topluluğudur. Bu topluluğun başındaki lider olan Metehan'a da Türk olma ihtimali muhtemel demek en doğrusu olur.