Peltek birisi ingilizcede sıkıntı çeker mi?

zedlol

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. R harfini söyleyemiyorum İngilizce öğrenmek ve konuşmak istiyorum. Peltek olmam sıkıntı yaratır mı?
Biraz forumda konulara baktım İngiliz aksanı ve Avustralya aksanında sıkıntı yaratmaz hatta avantajlı bile olursun diye cevap vermişler. Buradan sorayım dedim, cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
r harfi ile ilgili bu sıkıntınla kendinle barışıksan hiç bir sıkıntı olmaz.

Bu sıkıntı diğer dillerde de var.

Bu sıkıntı , senin yabancı dil öğrenmene konuşmana engel olmasın.
Öğrenmene bak derim.

Japonca'da da r ile l sesi karışıyor aynı ses gibi düşünüyorlar. Japonlar da o nedenle İngilizce öğrenirken biraz zorlanıyorlar çünkü duyarken de ayırt edemiyorlar ama tabii ki mümkün öğrenmek. Sonuçta öğrenen konuşan milyonlarca Japon da var.

Türkçe'deki kadar da sorun olmaz gibi geliyor kabaca çünkü zaten ingilizcede sesler daha yumuşak. Hatta çoğumuz r'yi olaması gerekenden daha sert kullanıyoruz ingilizce konuşurken Türkçeden gelen alışkanlıkla.

Japonca'da da r ile l sesi karışıyor aynı ses gibi düşünüyorlar. Japonlar da o nedenle İngilizce öğrenirken biraz zorlanıyorlar ama tabii ki mümkün. Sonuçta öğrenen konuşan milyonlarca Japon da var :D.

Türkçe'deki kadar da sorun olmaz gibi geliyor kabaca çünkü zaten ingilizcede sesler daha yumuşak. Hatta çoğumuz R'yi olaması gerekenden daha sert kullanıyoruz İngilizce konuşurken türkçeden gelen alışkanlıkla.

Yani İngiliz aksanında r harfini yutuyorlar diyorlardı bu konu hakkında fikriniz var mı?

Şuradan bakabilrsiniz içinde r geçen kelimeleri aratıp, örneğin razer:

Türkçe kadar belirgin değil bence r sesleri. Konuşana göre değişiyor tabi biraz. Bir avantaj da kelimelerin sonuna gelen eklerde r çok olmaması. Türkçede konuşuyorum, konuşuyorsun vs. gibi eklerde çok fazla r kullanılıyor. İngilizce kelime içinde geçerse geçiyor o da çok kısa kelimeler dışında anlaşılmayı engellemez gibi geliyor.

Şahsen sizin özelinizde British öğrenirseniz çok da sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Amerikan aksanı, British e göre çok R vurgulu, sizin durumunuzu bilmeden sürekli bunu mu demek istedin diyip durabilirler. R consonant sound diye youtubede arayıp bakabilirsiniz. Sokak dilinde de kelime sonlarındaki R yi yutuyorlar Ğ gibi bir ses çıkarıyorlar, Almanca’da da öyle zaten, bence dezavantajınız olarak gördüğünüz şeyi avantajınız olarak görüp daha çok motive olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı