İngilizcede gramer önemli mi?

Aslında sen şu an cümle kurarken hiçbir dil bilgisini bilmeden konuşuyorsun. Ama yeni bir dil öğrenirken konuşmanda mantık arıyorsun. Bu niye burada kullanılmış, bunun kullanım amacı veya Türkçe karşılığı ne vs derken kuralları öğrenme zorunluluğun doğuyor.

Hocam buradaki birçok kişiyle zıt düşeceğiz ama bence dil bilgisi o kadar da önemli bir faktör değil. Temelini biliyorsanız, tümceyi nasıl kurabileceğinizi biliyorsanız sorun yok. Genelde dil öğrenimindeki temel sorunlar sözcük dağarcığının az olmasından kaynaklanıyor. Ama kendinize şu soruyu sormanızda fayda var: Ben ne konuda eksiklik çekiyorum? Tümce kurmaya çalışırken nasıl kuracağınızı mı bilmiyorsunuz yoksa uygun sözcükleri mi bilmiyorsunuz? Yine de bana kalırsa dil öğreniminde dil bilgisine gittikçe daha az yüzde değer verilmesi iyidir. Başta %50 Dil bilgisi %50 Sözcük çalışması yapılabilir, sonradan bu dil bilgisi oranının azalması iyi olur, çünkü siz o öğrendiğiniz dil bilgisini tam olarak kullanmayacaksınız. Öyle Arapça gibi ağır dil bilgisi konusu yoksa çok da basit kalacak. Sizin kendinizi kasıp "Özneden sonra fiilin üçüncü hâli..." diye kasmanıza gerek yok, dil bilgisini öğrenmenin en iyi yollarından birisi kitap okuyup (Kısa, küçük metin ve hikâyeler de olabilir.) tümce kurmaktır. Beyniniz gereken çözümlemeyi yapacaktır zâten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı