Pençe kilit operasyonundaki amaçlardan biri Kerkuk ve Musul olabilir mi?

Rusya'nın yaşadıklarından sonra hala bir yerleri işgal etmeyi mantıklı bulanlara şaşırıyorum. Yahu durup dururken ekonimizin içinden geçiliyor olası bir global ambargo ile yiyecek ekmek bulamayız.
Rusya global ambargo yedi yiyecek ekmek bulamıyorlar mı? Ayrıca biz "sınır güvenliği" adı altında ilerliyoruz Rusya gibi savaş ilan etmiyoruz. Türkiye'nin elinde bazı kozlar olduğu için Rusya'ya uygulanan büyük yaptırımlar Türkiye'ye uygulanamaz bunu da düşünün. Daha önce sınır güvenliği operasyonlarıyla temizlenen bazı bölgelere internet altyapısı, hastane, konut vb. inşa edildi. Oralar bizim eski topraklarımız ve şu an yavaş yavaş geri alıyoruz. Artık "vur ensesine al lokmasını" gözüyle bakılan bir Türkiye yok. Ayrıca ambargo uygulayacak olsalardı daha operasyon başlamadan bunun sinyalini verirlerdi. Operasyon kararları bir anda alınmıyor hepsinin siyasi sonuçları da planlanıyor elbette.

Rusya global ambargo yedi yiyecek ekmek bulamıyorlar mı? Ayrıca biz "sınır güvenliği" adı altında ilerliyoruz Rusya gibi savaş ilan etmiyoruz. Türkiye'nin elinde bazı kozlar olduğu için Rusya'ya uygulanan büyük yaptırımlar Türkiye'ye uygulanamaz bunu da düşünün. Daha önce sınır güvenliği operasyonlarıyla temizlenen bazı bölgelere internet altyapısı, hastane, konut vb. inşa edildi. Oralar bizim eski topraklarımız ve şu an yavaş yavaş geri alıyoruz. Artık "vur ensesine al lokmasını" gözüyle bakılan bir Türkiye yok. Ayrıca ambargo uygulayacak olsalardı daha operasyon başlamadan bunun sinyalini verirlerdi. Operasyon kararları bir anda alınmıyor hepsinin siyasi sonuçları da planlanıyor elbette.

Keşke yazdığımı okusaydınız. Ben harekatı eleştirmedim ben Musul'u ve Kerkük'ü işgal etmeye kalkma durumunu eleştirdim. Türkiye'nin şu anda yaptığı bir işgal harekatı değildir, keşke bu kadar yazı yazmadan önce sınır ötesi operasyon ile işgalin farkına bir bakıverseydin.

Keşke yazdığımı okusaydınız. Ben harekatı eleştirmedim ben Musul'u ve Kerkük'ü işgal etmeye kalkma durumunu eleştirdim. Türkiye'nin şu anda yaptığı bir işgal harekatı değildir, keşke bu kadar yazı yazmadan önce sınır ötesi operasyon ile işgalin farkına bir bakıverseydin.
Mesajınızı okumadığımı söylüyorsunuz fakat benimle aynı şeyi savunuyorsunuz. Ben de işgal etmediğimizi söylüyorum. Ama bu harekatlar sadece sınırımızdaki teröristleri uzaklaştırmak için değil bunun da farkına varmak lazım. Ayrıca dünyanın vereceği tepki işgal edilen / saldırılan bölge ile alakalı. Rusya Ukrayna'ya saldırınca tüm dünya tepki gösterir, ambargo koyar ama İsral Filistin'i işgal edince kimse sesini çıkarmaz. Çünkü Amerika'nın ve Siyonistlerin işine gelen bu. Musul, Kerkük gözden çıkarılırsa Türkiye açık açık "işgal ediyorum" dese bile bile kınama dışında hiçbir yaptırım olmaz. Ama o topraklara Türkiye'nin girmesi istenmiyorsa yakınına operasyon bile yaptırmazlar. Kısaca şunu söyleyeyim. Rusya istese olayları bu kadar büyütmeden de istediği yerleri işgal ederdi ama yapmak istediği NATO'ya meydan okumak ve NATO'nun acizliğini göstermekti. Kısmen başardı da. Türkiye bu konuda daha temkinli davranarak "sınır güvenliği, zart zurt" diyerek ilerliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı