Çözüldü Pentium 4 524 işlemci ile overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wuesty

Hectopat
Makaleler
1
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 3700x Sıvı Soğutmalı İşlemci | XFX RX 5600XT THICC III ULTRA 6GB VRAM Ekran Kartı | Geil Evo Spear AMD Ryzen Edition CL18 8x2 16 GB 3600 MHz Dual Channel Ram | Kingston A2000 Series SA2000M8/500G NVMe M2 SSD | Thermaltake 650W PSU | Thermaltake Versa T25 TG Kasa | Gigabyte B450M S2H Anakart | ASUS TUF GAMING VG277Q1A 165HZ 1MS 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
RAM
2 GB KINGSTON DDR2
Ekran kartı
GeForce FX5500
Anakart
GIGABYTE GA-8VM800PMD-775
İşlemci
PENTIUM 4 524 3.06-3.07 GHZ
Arkadaşlar merhaba, yaşlı sistemimdeki Pentium 4 524'üme O.C yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ve sıkıntı çıkarmaz değil mi? Tüm sistem özelliklerim belirtilidir. (Stock cooler fan vardır işlemcide.) 3.60 GHz yapabilir miyim sizce? YouTube'da birisi yapmış da:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı şeyleri yapsam sıkıntı olmaz değil mi? Teşekkürler.

Çözüm
240 yapabilirsin sistem kapanır stabil çalışmazsa bu sefer BIOS'u açıp 200e doğru yaklaştırırsın. Deneme yanılma yoluyla böyle adım adım yap.
Deneyebilirsin, sistem stabil çalışmaz kendini kapatırsa 240ı düşür.

O işlemleri yapmadan önce başka yapacağım şeyler var mı? Mesela CPU Enhanced Halt (C1E)'yi kapatmam gerekir mi ve başka şeyler daha yapmam gerekir mi?

C1e sistem boştayken filan işlemcinin hızını düşürüyormuş kapatmana gerek yok sürekli OC halinde çalışmasada olur yük altında performansını arttıralım yeter, %5 voltajı arttırıyor eğer işlemcin çok serinse sen %10 verip daha da zorlayabilirsin ama, bayağı eski bir işlemci olduğundan sıcaklık değerlerini doğru bile göstermeyebilir fazla şova gerek yok az biraz arttırın içinizde kalmamış olur. Tavsiyem Letgo'dan veya bilgisayarcıdan gene eski ama bu kadar eski olmayan bir işlemci alın 50 100TL bir şeye satarlar.

C1e sistem boştayken filan işlemcinin hızını düşürüyormuş kapatmana gerek yok sürekli OC halinde çalışmasada olur yük altında performansını arttıralım yeter, %5 voltajı arttırıyor eğer işlemcin çok serinse sen %10 verip daha da zorlayabilirsin ama, bayağı eski bir işlemci olduğundan sıcaklık değerlerini doğru bile göstermeyebilir fazla şova gerek yok az biraz arttırın içinizde kalmamış olur. Tavsiyem Letgo'dan veya bilgisayarcıdan gene eski ama bu kadar eski olmayan bir işlemci alın 50 100TL bir şeye satarlar.
Maalesef anakart sadece Pentium 4 işlemcileri destekliyor ve dün termal macununu yeniledim, max. 45 derece oluyor ne kadar arttırmalıyım sizce voltajı ve o 240 yapılan kısmı kaç yapmalıyım?

Yani kusura bakmayın korkuyorum biraz da elimde tek bu sistem var babamın arkadaşı hediye olarak vermişti 4 yıl önce ondan dolayı

240 yapabilirsin sistem kapanır stabil çalışmazsa bu sefer BIOS'u açıp 200e doğru yaklaştırırsın. Deneme yanılma yoluyla böyle adım adım yap.

Çözüm

Teşekkürler ama ayar yokmuş öyle şimdi fark ettim 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı