Pentium 4 Sisteme Yeni Nesil Ekran Kartı Takmak

Holymong

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi aşağıya yazıyorum bu sisteme ekran kartı alsak League of Legends i 70-80 fps de oynayabilirmiyiz ? İşlemciyi rahat bir şekilde 3.6 ghz'e overclock edebiliyorum 45 dereceyi boştayken anca görüyor ama benchmark yada işkence testi falan yapmadım daha.

ASUS P4P800-X mainboard
Pentium 4 3Ghz işlemci
4x512 MB DDR ram (markaları farklı)
HENDENSE ATX-300 &P4 300 Watt PSU
Cooler Master işlemci soğutucu

Bu arada Grafikler önemli değil sadece 720p 70-80 fps de akıcı olsun yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe geniş esnek ama yeni pc toplayacak kadar değil :)

Sen diyosan ekran kartına ver 300-400 tl senin işlemci kaldırır oynarsın bf3'ü falan akıcı bir şekilde onuda veririm ama işlemci yeterli gelirmi nasıl bişey almak lazım bilmiyorum bu yüzden yazdım buraya :)

PSU değişsem 100-150 lira arası ekran kartı daha iyi bir şey alsam yine fiyat farkı olacak.
Bence güç tüketimi az ekran kartlarına yönelsem daha iyi ama benim korkum acaba işlemci darboğaz yapar mı?

O tek çekirdek işlemcinin oynanabilir bir FPS üreteceğini sanmıyorum. Athlon 64x2 2.6 GHZ çift çekirdek islemcim 2010 sonrası oyunlarda yetersizdi. Bence işlemci darboğaz yapacaktır. Biraz para biriktirip APU alınabilir ya da 1150 soket Pentium işlemci düşünülebilir.
Pentium e4500 ile darboğaz yaşayan biri şikayetlerini dile getirmek için konu açmış idi gecen gün. Kart R7 250 GDDR5 idi.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/r7-250-sandığımdan-daha-kötü.140083/

Son düzenleme:
Çekirdek sayısı oyunlarda pek bri önem arz etmiyor tek çekirdeğe yüklenir genelde oyunlar bunda hyper-threading olduğu için sanal olarak 2 çekirdekli oluyor ve OC imkanı var 3.4 ghz gibi hızlarda çalışabilir. Athlon dan biraz daha üstün olsada(Belki eşit) darboğaz yapabilir yada PSU yetmeyebilir ne yapsam bilemedim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı