Pentium 4 ve 9500 GT Donma Sorunu

ispanyola

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart modeli: MS-7592
  • işlemci :intel pentium 4 cpu 3.60Ghz (2 cpu)
  • Ram:4gb
  • Ekran kartı: Nvidia Geforce 9500 GT

Sistemim bu sekilde yalnız donma yapıyor. Akıcılık yok. Net baglantım cok iyi olmasına ragmen online oyunlarda looad yaparken cok bekliyorum. Anakartı amd ile degisip bunu takmıstım. Onda da aynı sorun vardı. Normal facebbok oyunlarını acarkende donmalar yasıyorum. Ne yapmalıyım?

Donanım uyumlulugu hakında pek bilgim yok. Bu parcaları kendim alıp takmıstım. XP-win7 x86-64 farketmiyo. Hepsinde aynı sorun. Bu arada kasa ile ilgili ısınma problemi yok. İslemci de dahil özel kasadır. Powersat harici 6 fan; ikisi islemci destegi kasa hava sülkülasyonlu. 1 ay acık kalsa degerleri degismiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci P4, ekran kartı 6 senelik. Sence bu sistemin donmasından daha normal bir şey yok mu ? Şimdi sana termal macun al derdim ama macun zaten 30 TL. O yüzden soketine uygun bir soğutucu al, içinden zaten macun çıkar. Sonra da var olan stok soğutucuyu bu yeni soğutucu ile değiştir.

Windows değiştirerek bu sorunu çözemezsin. Bariz ısınma sorunu var ve kasayı açıp soğutucuyu değiştireceksin. Daha ucuz yapayım dersen uygun fiyata bilgisyaarcıdan macun al ve macunu yenile. Fanı temizle sonra da. Her halükarda bu sistem ömrünü doldurmuş. Bunu anla.

Recep abi oyunlarda dediğin gibi anlık takılmaların sebebi işlemci sıcaklığı o da değilse oyunlardaki güncellemelerin yapılmaması korsan kullanımı.

Pentium 4lerin yüksek saat frekansına sahip olanları (seninki gibi) zaten ısınmalarıyla meşhur işlemcilerdir. TDP değerleri zamanına göre acayip yüksektir ve soğutulmaları zordur. Kasanın fanları özel demiştin. CPU stok fan mı kullanıyor? Eğer CPU fanı yeterli değilse kasanın geri kalanı ne kadar iyi soğutulursa soğutulsun anlamı yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı