Bambu Lab p2s combo veya alternatif yazıcı tavsiye

gekren

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Biraz geç de olsa hem hobi için hem de ufak tefek tasarım objeler basmak için bir yazıcı bakıyordum. Arada tabii belki bir şans, iş planı ile bu işten yan gelir elde etme planım da vardı. Özellikle direkt bas sat yerine, aydınlatma tarafında tasarım ürünler yapma hevesim vardı. Araştırdığım kadarı ile bu işin artık maddi olarak kazançlı bir yanı kalmamış olduğunu gördüm. Yazıcı piyasası 200 gramlık objelerin 100-150 TL'ye satıldığı bir ortam haline gelmiş.
Ancak yine de eş dostun ufak araba parçalarını tarayıp, hobi tasarımları basabileceğim renkli bir 3D yazıcı bakıyordum. Bana en mantıklı seçenek Bambu Lab P2S Combo geldi ancak malum, hiçbir yerde stokta yok. 1-2 aya sanıyorum stoklar yerine gelecek ancak bu süreçte de eğer varsa bu ayarda farklı bir alternatife de bakmak istiyorum. Siz olsanız stok durumu için bekler misiniz yoksa bana farklı bir marka model tavsiye eder misiniz? Açıkçası Bambu Lab'ın çok dışına da çıkmak istemiyorum. Desteklerinizi için şimdiden teşekkür ederim.

P2S Combo ya alternatif olarak Creality K2 serisi dışında başka bir alternatifiniz yok.

Creality de çok fazla manuel ayar vs. gibi yorumlar okudum. Ve çok fazla çözüm bulunması gereken sorun çıktığı. Bu durumlar doğru mudur? Bu arada Creality K2 Combo'dan bahsediyorsunuz sanırım. Yazılım destek vs. konusunda Bambu'dan çok geri kalır mı?

Bambu Lab yazılımsal olarak daha iyi evet ama bu Creality kötü demek değil. Bir marka abartılırken diğeri fazla kötüleniyor. K2 serisi aktif olarak yazılım güncellemesi almakta.

K2 serisi üç farklı model K2, K2 Pro, K2 Plus olarak var. P2S Combo bahsettiğiniz için fiyat olarak karşısına K2 Pro modeli gelir.

K2 modelinde x ve y eksen kayışları yazıcının arkasındaki bir vidayı çevirerek ayarlıyorsunuz. Pro ve Plus modelinde kayış gergileri otomatik ayarlanıyor. Bu arada otomatik ayar kayış ayarı gerektirmediği anlamına gelmiyor hepsinde zamanı geldiğinde kilit vidasını söküp takmak gibi hareketler yapacaksınız modellerin sayfalarında nasıl yapıldığıyla ilgili detaylar var.

Creality'nin eski modellerinde eski modellerinde bazı ayarların manuel yapıldığı doğru ancak K2 modelleri için tabla seviyelemesi, filament akış kalibrasyonu vs. otomatik.

K2 Pro'nun kabin içi ısıtma ve 30x30 baskı alanı gibi artıları var.

Bambu Lab AMS 2 aktif kurutmayla vs. geliyor o tarz farkları araştırıp hangisinin ihtiyacını göreceğine sizin karar vermeniz daha iyi olur.

Benim gözümde Bambu Lab AMS'nin yazılımsal kararlılık olarak şu anda Creality CFS den daha iyi çalışıyor. Bunlar dışında internette okuyacağınız tablaya yapışmadı, nozzle tıkandı, AMS/CFS sıkıştı söktüm vs. vs. bunlar hangi markayı alırsanız alın çözmek zorunda kalacağınız sorunlar. Geçen günlerde P2S için açılmış bir konu var. Ne Bambular abartıldığı kadar sorunsuz nede Crealityler (Yeni modelleri için K2 ve Hi) abartıldığı kadar kötü.

Benim fikrim şu anda ihtiyacınız varsa K2 serisinden size uygun olanı tercih edin çok bir şey farketmetmeyecektir.

Size başka bir tavsiye vereyim, öncelikli amacınız renkli baskı yapmaksa yani kapalı yazıcının getirdiği ABS, ASA basma yeteneğine ihtiyacınız yoksa A1 Combo modeli filament değiştirme süresinin çabukluğu ve AMS Lite'nin AMS kadar karmaşık olmaması sebebiyle çok daha işinize yarayacaktır. Hem bazı yerlerde stokta var hemde paranız bir miktar cebinizde kalır.

Creality de çok fazla manuel ayar vs. gibi yorumlar okudum. Ve çok fazla çözüm bulunması gereken sorun çıktığı. Bu durumlar doğru mudur? Bu arada Creality K2 Combo'dan bahsediyorsunuz sanırım. Yazılım destek vs. konusunda Bambu'dan çok geri kalır mı?

Bambu Lab A1 ve p2s kullanıyorum.
A1'de şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. P2S'de ise bir kez tıkanma problemi oldu ama çözümü oldukça kolaymış.

İlk yazıcım Creality idi ve açıkçası çok fazla sorun yaşamıştım. Reddit'te araştırma yaparken sıkça şu yoruma rastladım: Creality, ürünü üretip yeterince test etmeden satışa çıkarıyor; ortaya çıkan sorunları ise kullanıcılar kendileri çözüyor, paylaşıyor. Bunun üstüne Creality bir sonraki modelinde bunları çözüyor. Örneği K1 serisi.

Bambu Lab tarafında ise bu kadar sık ve kronik sorunlarla karşılaşmadım. Şunu unutmamak gerekiyor: sorunsuz yazıcı yoktur, sorunları çözebilen kullanıcı vardır.

Ayrıca Bambu Lab ürünleri genellikle stoklu gelmiyor; çoğu zaman ön sipariş ile temin edilebiliyor.

Aslında öyle sorunlardan da çok korkum yok. Bir şekilde elimizin altında internet var. Teknik şeylerle uğraşmayı da severim. Bu yüzden Creality de seçebilirim. Şu anda en büyük sorun benim nazarımda Bambu Lab'ın ön siparişine bile girilemiyor. Bu kadar stoksuz ürün hayatımda görmedim :) Bu sebepten Creality K2 Pro Combo'ya biraz daha yaklaştım gibi. En azından stoklarda var. Bambu Lab için Şubat Mart gibi takvimler veriyorlar ki fiyatı da muhtemelen sabit kalmayacak.

Bambu Lab A1 ve p2s kullanıyorum.
A1'de şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. P2S'de ise bir kez tıkanma problemi oldu ama çözümü oldukça kolaymış.

İlk yazıcım Creality idi ve açıkçası çok fazla sorun yaşamıştım. Reddit'te araştırma yaparken sıkça şu yoruma rastladım: Creality, ürünü üretip yeterince test etmeden satışa çıkarıyor; ortaya çıkan sorunları ise kullanıcılar kendileri çözüyor, paylaşıyor. Bunun üstüne Creality bir sonraki modelinde bunları çözüyor. Örneği K1 serisi.

Bambu Lab tarafında ise bu kadar sık ve kronik sorunlarla karşılaşmadım. Şunu unutmamak gerekiyor: sorunsuz yazıcı yoktur, sorunları çözebilen kullanıcı vardır.

Ayrıca Bambu Lab ürünleri genellikle stoklu gelmiyor; çoğu zaman ön sipariş ile temin edilebiliyor.
Marka fanatikliği yapmak gibi bir amacım yok ama yazıcınızın modeli neydi ? Sizinle alakasız genelde forumlarda hep insanlar Ender 3 Pro gibi taş devri teknolojisi cihazlardan Bambu Lab A1 gibi bir uzay mekiğine geçip markayı kötülüyor.

Reddit de okuduğunuz o yorum doğru Creality markasının çok kötü bir kalite kontrol yönetimi olduğuna katılıyorum eski modelleri Ender 3 V3 KE, SE, K1 gibi makinelerde saçma sapan hatalarla gelenleri ve bitmemiş ürünleri piyasa sürmüş olmaları gibi olayları var. Ama gelelim ki marka en azından kullanıcı geri bildirimlerini dinliyor açıkcası K2 ve Hi modellerini ben genel kalite anlamında beğendim.

Anlık olarak ihtiyaç varsa stok olmadığı için K2 üzmeyecek bir tercih olacaktır ama vakit sorununuz yoksa ben de P2S beklerdim.

Aslında öyle sorunlardan da çok korkum yok. Bir şekilde elimizin altında internet var. Teknik şeylerle uğraşmayı da severim. Bu yüzden Creality de seçebilirim. Şu anda en büyük sorun benim nazarımda Bambu Lab'ın ön siparişine bile girilemiyor. Bu kadar stoksuz ürün hayatımda görmedim :) Bu sebepten Creality K2 Pro Combo'ya biraz daha yaklaştım gibi. En azından stoklarda var. Bambu Lab için Şubat Mart gibi takvimler veriyorlar ki fiyatı da muhtemelen sabit kalmayacak.
O stoklar da şu anda alırsanız ve gümrük işlemlerinde vs. sorun olmazsa tahmini gelecek tarihler. Markaya olan talebi üretim anlamında marka karşılayamadığı için ve pazar olarak küçük bir pazar olduğumuz için az ürün geliyor.

K2 Pro gerçekten güzel bir tane almaya niyetleniyorum ama düz K2 ve Kobra S1 kullanıcısıyım şımarıklık olacakmış gibi geldiğinden yeltenmiyorum. Belki bi P2S alabilirsem size karşılaştırma videosu çekebilirim 😜

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı