Pentium CPU ve 4 GB RAM için Linux öneri

Değildi ya.
Premium sürümleri var bir, sonra eski PC için sürümleri var o iki bir de düz sürümü var o da üç.
Birincisi paralı diğerleri beleş.

Yeni başlayanlara genelde Xubuntu, Kubuntu ya da Linux Mint öneriliyor. Benim tavsiyem Linux Mint Mate. Başlangıçta kuracağın GNU/Linux dağıtımı genelde fazla bir önem taşımıyor. İlk kurduğu dağıtımdan sonra hiç dağıtım değiştirmeden aynısını kullanan var mıdır bilemiyorum. Keyfinize bakın bence, önümüzde daha en az 2/3 hafta var sizin için en iyi dağıtımı bulmanız için. Ki o bile zamanla değişebiliyor.

Nasıl taşımıyor? Bence çok önemli ilk Linux bilgisini öğreniyor, temellerini atıyor.
Yani önerilen dağıtımlardan birini seçtiğini varsaydım ben. Gidip en alakasız dağıtımı da kurmayacaktır herhalde? Fazla düşünmenin, kafanı kurcalamasının bir anlamı yok hangisini seçeceğine karar vermesi için. Kurulumu 40 dakika sürmüyor hiçbirinin. Büyük ihtimalle aklına takılan tüm dağıtımları deneyecek, hepimize öyle olmadı mı zaten?

Yani önerilen dağıtımlardan birini seçtiğini varsaydım ben. Gidip en alakasız dağıtımı da kurmayacaktır herhalde? Fazla düşünmenin, kafanı kurcalamasının bir anlamı yok hangisini seçeceğine karar vermesi için. Kurulumu 40 dakika sürmüyor hiçbirinin. Büyük ihtimalle aklına takılan tüm dağıtımları deneyecek, hepimize öyle olmadı mı zaten?
Aramızda ilk dağıtım olarak Kali kuranlar var malesef :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı