Pentium D 830 sisteme yükseltme önerileri

Dostlar benim çok eski bir masaüstü bilgisayarım vardı ve bu bilgisayarımı ödev yapılabilecek, video izleyecek hale getirmek istiyorum. Oyun konusunda beklentim yok, en fazla Valorant oynarım diye düşünüyorum.
Pentium D 830.
Anakart modeline bakamıyorum. Üstünde yazmıyor, aç programla bak deseniz bilgisayara görüntü gelmiyor. DDR2 ve 775 pin olarak sayıyorum.
2 GB 667MHz DDR2 RAM (1+1)
8400GS ekran kartı.
300W FSP güç kaynağı.
160GB HDD.

Ben 4 GB RAM yapmayı kesinlikle düşünüyorum ama ekran kartı ve işlemci değişikliği konusunda kararsızım. Core 2 Quad desteği hakkında bilgim yok, bu yüzden Dual Core serisine bakıyorum. Sadece işlemci ve ekran kartı için 250TL gibi bir bütçem var, sizce ne alabilirim? Tavsiye verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Kafamdaki parçaları söylememişim. Pentium E7200 ve HD4850 düşünüyorum.

Q9400 veya Q8400 destekler sorun yok. Ekran kartı olarak hd 5850 directx desteği için daha iyi olabilir. 4850 valorant açmaz directx desteği 10.1 olması sebebiyle. Güç kaynağı sorun yaratabilir ama en az hd 5xxx serisi almanız gerekiyor valorant için ki hd5450 kesinlikle almayın. Performansı tırttır ama güç kaynağı değişmek istemezseniz gt710 da alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı