Pentium D 925 overclock

CoD1905

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba . Başlıkda da belirttiğim gibi pentium d 925 işlemcimi overclock edicem ama ne yapmalıyım ? Voltaj olarak ne verebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum .

Donanımlarım
Asus P5LD2-VM
3 GB 533 mhz
Pentium D 925 3.0 GHZ

Ekran kartına gerek duymuyorum

O sistem ile OC işine girişmemeniz, girişmenizden çok daha fazla yarar sağlayacaktır.
Bu kadar eski nesil donanımları OC ile hayata döndüremezsiniz :)
Ki sisteminiz OC için hiç ama hiç uygun değil.

Üzgünüm, içinizi kararttım biraz ancak durum böyle, sisteminizi yenilemenizi öneriyorum.

O halde şahane, lanet sistemin canını okuyalım :)
Yinede OC için uygun bir sistem olmadığını unutmayalım.
BIOS menüsünde gerekli ayarlamaları bulup bulamayacağın konusunda bile kesin bir bilgim yok çünkü eski nesil bir sistem.
Ayrıca yapacağın OC miktarı çok ufak miktarlarda kalacaktır, canını okuyalım dedik diye de sistemi kül etmene izin verecek değiliz elbette :)

JumperFree benzeri bir yer altında voltajları değiştirebileceğim bir yer çıkıyor . Jumperfree yi manual e almam lazım tabi :D
sistemin değerlerine de baktım. Normal voltajı yaklaşık olarak 1.290 diyebilirim .

Daha öncesinde bir deneme yaptım fakat her seferinde "overclocking or overvoltage fieled" benzeri bir hata verdi . (yazılımlarının nasıl olduğunu hatırlamıyorum)

Voltaj ayarkarını ayarları manuel olarak, orası sıkıntı değil. Çarpan kilidinden haber verin siz. X12 - X14 tarzı bir ayar vardır hani, işlemci frekansını artırmamıza olanak sağlar.

Eğer ilgili ayar varsa yalnızca frekans artışı ile başlarız, stabil kalmayı başarırsak gittiği yere kadar voltajsız bir biçimde gideriz.
Tıkandığı noktada ufak bir voltaj artışı yaparız ve tekrar teste sokarız, zaten sıcaklıkların uçuşunu gördükten sonra hala daha ısrar etmeyeceksinizdir.
Voltaj vermeyi gerekterecek kadar da frekans artışı yapamayız diye tahmin ediyorum zaten :) O anakart ile stabiliteyi sağlamak gerçekten zor.
Bu bahsettiğiniz hata bilgisayarı açma esnasında yani Boot ekranında geliyor galiba, doğru mudur?

Şuan yaptığım şey bile çok yanlış, OC yapamazsınız deyip geçsem daha doğru olurdu.
Ancak içinizdeki OC tutkusunu da yok etmek istemiyorum, elinizdeki sisteme zarar gelmeyecek şekilde ufak bir artış yapacağız, siz de merakınızı almış olacaksınız.

Ben buraya biosun ekranını atıcam ancak teogdan sonra :D Ya da yarın 12 den sonra :D fotoğraflar geldikten sonra devam ederiz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı