Pentium E5200 işlemciye overclock yapma

Birader bu işlemci öyle penitum 4'e falan benzemez voltaj vermeden kendi performansinada çikmaz zaten ayni anakart bende de var muhtemelen eski BIOS vardir onda da kendi otomatik OC ayari yapmiyor o kart öyle

Öyle bir şey yok dostum, Intel bu işlemciyi 2.50GHz'de çalışacak şekilde tasarlamışsa ve anakart da bu işlemciyi destekliyorsa o işlemci 2.50GHz'de çalışır. Çalışmıyorsa;

Öncelikle sorununuz devam ediyorsa CPU-Z'den ekran görüntüsü isteyeceğim. Hem yükte hem de boşta CPU-Z ekran görüntüsü alıp buraya atın bakalım. OC olmuyor çünkü sizin sorununuz ya da sorunuz, siz işlemcinizin nominal frekansında çalışmasını istiyorsunuz, voltajlarla falan işiniz yok sizin.

Bu dediklerimi yaptıktan sonra sorununu çözeceğiz zaten. Overclock'luk bir durum yok, kaç tane konu açıldı böyle, hepsini Overclock yapmadan çözdük. Bunu da çözeriz fakat konu sahibi en son temmuz ayında girdiği için o dönene kadar konu askıda kalacak mecburen.

Bende de aynı işlemci var dediklerimi uygula 2.50 GHz çek onu hiç korkma. İşlemci 30 TL yansa da çok kötü olmaz dediklerimi de uygula ben böyle yaptim

Ayrıca bunu hangi sorumluluğu üstünüze alarak söylüyorsunuz? İşlemci yanarsa tek başına yanmaz, yanında anakartı da götürür...

BlueStacks 1 de yükleyebilirsin sistemde 256 ekran karti olmasi lazim o sistemde pung Mobile Mobile Legends Mobile LoL açar sana Max 40 TL harcarsin

Sistemde hangi ekran kartı olduğunu bilmiyoruz, hep havadan yazmışsınız... PUBG Mobile çeşitli emülatörlerin performansına göre optimizasyon özürlüsü olduğu için o kadar yüksek performans alamaz. Ekran kartının modelini bilmeden hafızasını veya Bit'ini mi tahmin ediyorsunuz anlamadım...

Önce konu sahibinin sistemi netleşsin sonra söylediğim ekran görüntülerini atsın, tabii bunlar için her şeyden önce foruma girsin bir... Sonra bak bakalım sorun OC yapmadan çözülüyor mu çözülmüyor mu?

Öncelikle sorununuz devam ediyorsa CPU-Z'den ekran görüntüsü isteyeceğim. Hem yükte hem de boşta CPU-Z ekran görüntüsü alıp buraya atın bakalım. OC olmuyor çünkü sizin sorununuz ya da sorunuz, siz işlemcinizin nominal frekansında çalışmasını istiyorsunuz, voltajlarla falan işiniz

Öyle bir şey yok dostum, Intel bu işlemciyi 2.50GHz'de çalışacak şekilde tasarlamışsa ve anakart da bu işlemciyi destekliyorsa o işlemci 2.50GHz'de çalışır. Çalışmıyorsa;

Bu dediklerimi yaptıktan sonra sorununu çözeceğiz zaten. Overclock'luk bir durum yok, kaç tane konu açıldı böyle, hepsini Overclock yapmadan çözdük. Bunu da çözeriz fakat konu sahibi en son temmuz ayında girdiği için o dönene kadar konu askıda kalacak mecburen.

Ayrıca bunu hangi sorumluluğu üstünüze alarak söylüyorsunuz? İşlemci yanarsa tek başına yanmaz, yanında anakartı da götürür...

Sistemde hangi ekran kartı olduğunu bilmiyoruz, hep havadan yazmışsınız... PUBG Mobile çeşitli emülatörlerin performansına göre optimizasyon özürlüsü olduğu için o kadar yüksek performans alamaz. Ekran kartının modelini bilmeden hafızasını veya Bit'ini mi tahmin ediyorsunuz anlamadım...

Önce konu sahibinin sistemi netleşsin sonra söylediğim ekran görüntülerini atsın, tabii bunlar için her şeyden önce foruma girsin bir... Sonra bak bakalım sorun OC yapmadan çözülüyor mu çözülmüyor mu?
aynı sistem bendede var sevgili arkadaşım ekran kartı olmasada dostumuzun 256 mb dahili ekran kartı minimum kullanıla bilir 192 mb ekran kartı var sistem tamamen toplama değil gigabyte g31m-es2l 775 soket ddr 2ana kart bendede aynısı var duoal core 2.50 ghz iki çekirdek işlemcisi var bende olduğu gibi ben termal macun sürdüm iyi bir soğutma yaptım 3.30 ghz performans alıyorum görsellerime bakarsan zaten voltajın yetmediğini anlarsın fabrika ayarında bu 0 8.500 voltaj ile gelir bunlada max 800 e 800 mhz 200 12x 0x5 extra modda bile 2.50 ghz performans alır bu sistem zaten 100 tl olduğu için adam korkmadan bu değerlere çıkıcaktır 2022 yilinda adam 2 ghz işlemcimi kullancak lol oynadığını var sayarsak en az 3.0 ghz işlemci gerek bu adama o ayarda adam anca filim izler oda 360 p olur

2.50 GHz iki çekirdek işlemcisi var bende olduğu gibi ben termal macun sürdüm iyi bir soğutma yaptım 3.30 GHz performans alıyorum görsellerime bakarsan zaten voltajın yetmediğini anlarsın fabrika ayarında bu 0 8.500 voltaj ile gelir bunlada Max 800'e 800 MHz 200 12X 0x5 extra modda bile 2.50 GHz performans alır

Anlamak istemiyorsunuz işte... Varsayılan olarak o voltajda gelmez, varsayılan olarak 0.8500 - 1.320v arası gelir LGA775 işlemciler. Bunun kontrolünü de anakart yapar, arkadaşın muhtemelen çarpan sayısı düşük kaldığından işlemci yüksek frekansa çıkamıyor. Sen hâlâ OC yapması için diretiyorsun. Aynı sistem kullanıyor olabilirsin ama bu sorunun böyle çözüldüğü anlamına gelmez. Boşu boşuna yazıyoruz zaten, konu sahibi foruma girene kadar ne yazarsak yazalım boş. Anca parmaklarınızı yorarız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı