Pentium E5300 sistemde hangi Windows kullanılmalı?

xQuezel

Hectopat
RAM
4 GB
Ekran kartı
GT710.
İşlemci
Pentium(R) Dual-Core CPU E5300
Merhaba, Windows 7'yi artık kullanmak istemiyorum. Bu sistemime göre hangi işletim sistemi makuldur? Sistemi yormayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl böyle bir öneride bulunursunuz o bilgisayarda büyük ihtimalle TPM 2.0 ve güvenli önyükleme yok bir de işlemci hızı kitlenmelere yol açacak kadar kötü, 4 GB bellek neye yetebilirki düzgün Chrome bile açamaz.

Ben bizzat kullandım gayet hızlıydı sadece 1 bilgisayarda değil arkadaşlarım buna benzer sistemde Windows 11 kullanıyorlar gayet memnunlar. Olmadı konu sahibi Windows 10 kurar bu kadar basit. TPM kısıtlaması Rufus ile kaldırılabiliyor.

Ben bizzat kullandım gayet hızlıydı sadece 1 bilgisayarda değil arkadaşlarım buna benzer sistemde Windows 11 kullanıyorlar gayet memnunlar. Olmadı konu sahibi Windows 10 kurar bu kadar basit. TPM kısıtlaması Rufus ile kaldırılabiliyor.

SSD olmadan eziyetten başka bir şey olmaz, bir de dikkat ederseniz arkadaş oyun oynayabileceği Windows sürümü aramış, 4 GB RAM ve Windows 10 son sürüm olan bir sistem örneğin Valorant açamaz nedeni RAM yetersiz bilgisayar sanal bellekten kullanmaya başlayacak ki bu sanal bellek bir hard diskin içindeyse mavi ekran yemek işten bile değil kendim denediğim için biliyorum önerilebilecek en iyi Windows sürümü Windows 10 LTSC 2018'dir.

SSD olmadan eziyetten başka bir şey olmaz, bir de dikkat ederseniz arkadaş oyun oynayabileceği Windows sürümü aramış, 4 GB RAM ve Windows 10 son sürüm olan bir sistem örneğin Valorant açamaz nedeni RAM yetersiz bilgisayar sanal bellekten kullanmaya başlayacak ki bu sanal bellek bir hard diskin içindeyse mavi ekran yemek işten bile değil kendim denediğim için biliyorum önerilebilecek en iyi Windows sürümü Windows 10 LTSC 2018'dir.

Bu sizin deneyiminiz ama ben şu an 4 GB RAM ve HDD ile Windows 10 Pro son sürüm kullanıyorum GTA 5 CS:GO Ve Valorant oynuyorum mavi ekran veya FPS sorunu yaşamıyorum kaldı ki CS:GO ve GTA 5 Valorant'tan daha ağır ve sistemi zorlayan oyunlar.

Bu sizin deneyiminiz ama ben şu an 4 GB RAM ve HDD ile Windows 10 Pro son sürüm kullanıyorum GTA 5 CS:GO ve Valorant oynuyorum mavi ekran veya FPS sorunu yaşamıyorum kaldı ki CS:GO ve GTA 5 Valorant'tan daha ağır ve sistemi zorlayan oyunlar.

Bloatware, Defender, Windows Update gibi servisleri temizlediyseniz bilemiyeceğim ama sanal makine ile deneyeceğim sonrasında bakalım GTA 5 (Minecraft grafiklerine düşmeden) 1 GB RAM ile oynanılabilir mi..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı