Pentium E5500 Sisteme R7 240 Takmak

Yaser Koca

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde Pentium E5500 2.8 GHz işlemcisi, 2GB RAM'i ve ATI HD 6250 bulunan bir kasam var. Bu PC'nin GPU'sunu yükseltmek istiyorum, aklımda R7 240 var sizce sıkıntı çıkarır mı? 300W güç kaynağı yetersiz kalır mı?

İşlemcinin bir benzeri ile r7 240 çalıştırdım darboğaza giriyordu 3.5 ghz hız aşırttım yinede %10 civarı darboğaza maruz kalıyor ama performans artışı görürsün bu birincisi ,

İkincisi ise MSI R7 240 modeli güç tüketim gereksinimde 30W gözüküyor bu ekran kartını 250W bir psu ile bile çalıştırabilirsiniz.
Ha 3 adet mekanik Harddisk bağlamışsınız,ha bu ekran kartına güç vermişsiniz hiç bir farkı yok

Darboğaz yapar. Bende Pentium Dual-Core E6300 vardı, onunla darboğaz yapıyordu. Core 2 Quad Q9400 alınca rahatlamıştı sistem.
İşlemcini değiştir ardından ekran kartı al bence. Yoksa R7 240'dan pek verim alamazsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı