Pentium E6300, Core 2 Duo E8400'dan daha verimli çalışıyor

KadirCe

Kilopat
İyi Sosyaller,
Öylesine deneyeyim diye taktığım Pentium E6300 2.80 GHz işlemci mevcut işlemcim olan Core 2 Duo E8400'a göre daha akıcı ve hızlı işlem sağlıyor. Gerek programlar, gerek tarayıcı ve gerekse oyunlarda hissedilebilir ölçüde fark var.
İkinci konu ise Overclock. Diğer tüm donanımlar aynı olmasına rağmen Core 2 Duo E8400'da 3 GHz'in üzerine asla çıkamadım sistem kendisini resetliyordu sürekli. Ancak Pentium E6300'da 2.80'den 3.15'e voltaj vermeden çıkabildim. Şu an sistem kararlılık testi yapıyorum ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
@Yiğitt35

Son düzenleme:
İyi Sosyaller,
Öylesine deneyeyim diye taktığım Pentium E6300 2.80 GHz işlemci mevcut işlemcim olan Core 2 Duo E8400'a göre daha akıcı ve hızlı işlem sağlıyor. Gerek programlar, gerek tarayıcı ve gerekse oyunlarda hissedilebilir ölçüde fark var.
İkinci konu ise Overclock. Diğer tüm donanımlar aynı olmasına rağmen Core 2 Duo E8400'da 3 GHz'in üzerine asla çıkamadım sistem kendisini resetliyordu sürekli. Ancak Pentium E6300'da 2.80'den 3.15'e voltaj vermeden çıkabildim. Şu an sistem kararlılık testi yapıyorum ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
@Yiğitt35
:D. Fırından çıkan işlemcilerin ikisinin de çarpan kilidi kapalıdır. O.C. müsade eden anakartlarda bu kilidi yoksayarak işlemciyi fazla frekansta çalıştırabilirsiniz. Garip bir durumdur ki Core 2 serisinde Q6600 da Q8XXX serisinden daha seri çalışır. Sebebini önbelleğe bulsak da İntel'in değişik işlemcilerde saçma performans vermesi gerçekten çok garibime gitmişti. Hangisi işine geliyosa onu kullan. Diğer bir durum da şu ki başka bir E6300 bulduğunda aynı değerleri okuyamayabilirsin. :).

Anakart modeliniz nedir? Benim de başıma benzer durum gelmişti. Foxconn 2A8Ch model anakartta E8400 - E8500 - Q9400 kullandıktan sonra (bu arada bütün OC denemeleri en ufak artırmaya izin vermiyordu) E5300 taktım, hatta rehberi de var. Bu anakartın BIOS'unda OC seçenekleri de yoktu, bayağı bir araştırma yapmıştım OC yapabilmek için, sonunda bulmuştum tabii :)

Ben FSB üzerine kafa yordum böyle durumlarla karşılaşınca. E6300, 1066MHz FSB'ye sahip, yani anakart maksimum 1333MHz destekliyor diyelim, sizin 1333MHz'e kadar sınırınız bulunuyor. Fakat E8400 zaten 1333MHz FSB'li bir işlemci olduğundan en ufak bir artırma işleminde anakartın sınırına takılıyor.

Anakart modeli

GA-G33M-S2L (rev. 1.0)​

FSB ile ilgili söylediğiniz doğru bence. E8400 sınırda olduğundan yükseltilmiyor olabilir. Pentium E6300 overclocksuz halindeyken bile E8400'dan daha verimli çalışıyor benim sistemde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı